Syriens mest blodige dag koster 248 livet

Kampene tager til i Syrien. Torsdag blev den hidtil værste dag under opstanden, og mange civile blev dræbt.

Mindst 248 mennesker, heriblandt 109 civile, meldes dræbt under torsdagens kampe i Syrien. Det er det største antal dræbte på en enkelt dag, siden urolighederne begyndte for knap 17 måneder siden.

Det siger menneskeretsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der indsamler rapporter fra aktivister og øjenvidner rundt om i landet.

Rami Abdel Rahman, der med base i London har etableret observatoriet, fortæller, at tabstallet også omfatter 93 regeringssoldater samt 46 oprørere og desertører fra den syriske hær, som har tilsluttet sig kampen mod præsident Bashar al-Assads styre.

Kampene mellem styrets tropper og oprørerne i Syriens Frie Hær er koncentreret omkring hovedstaden Damaskus, men også i Homs, Aleppo, Idleb og Hama kæmpes der.

- Det er det største tabstal, der er dokumenteret de seneste 16 måneder, siger Rahman og advarer om, at antallet af dræbte kan vise sig at være endnu større.

Oprørerne overtog torsdag kontrollen med samtlige grænseovergange til Irak, ifølge den irakiske viceindenrigsminister, Adnan al-Assadi.

- Alle grænseovergangene mellem Irak og Syrien er under Syriens Frie Hærs kontrol. Den syriske hær fokuserer på Damaskus, fortæller han.

FN's Sikkerhedsråd stemte torsdag om en resolution om Syrien, men som ventet nedlagde Rusland og Kina veto mod forslaget fra flere vestlige lande. Dermed forhindrede Rusland og Kina, at styret udsættes for yderligere sanktioner.

Som modreaktion blokerede USA for at forlænge FN's observatørmission i det urohærgede land, hvor Vesten mener, at observatørerne alligevel ikke kan forhindre flere blodsudgydelser lige nu.

Ifølge nyhedsbureauet dpa fortsætter diplomater nu med at forhandle om to nye resolutionsforslag, som senest skal til afstemning i Sikkerhedsrådet fredag og vil kunne forlænge observatørernes mission.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag