Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Bulgarsk terrorlufthavn åbner torsdag aften

Lufthavnen i Burgas genåbnes torsdag aften, efter at have været lukket efter et bombeangreb onsdag aften.

1/2
Næste »

Den terrorramte bulgarske lufthavn i Burgas, der onsdag aften lukkede for al flytrafik efter et bombeangreb, åbner igen torsdag aften.

- Vi har lige fået bekræftet for fem minutter siden, at lufthavnen åbner igen for flytrafik klokken 18.30 dansk tid, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Otte personer omkom og mere end 30 er såret efter det formodede selvmordsangreb, der sprang én bus med israelske turister i luften og satte ild til to andre.

Der er i øjeblikket cirka 5000 danskere på ferie i Bulgarien, som er et af sommerens helt store turistmål, og i løbet af sommeren vil der valfarte cirka 40.000 danskere til det solrige land ved Sortehavet.

Hverken Star Tour, Ung Rejs eller Apollo Rejser, som er de store danske rejseaktører i området, har hørt om danskere, der er berørt af angrebet.

- Ingen af vores gæster, var i nærheden, da det skete, fortæller Stig Elling.

Israelske medier har koblet angrebet i Burgas sammen med et andet angreb, som fandt sted på samme dato for 18 år siden. Den 18. juli 1994 blev det jødiske samfund i Buenos Aires udsat for en tilsvarende terrorhandling, der kostede 85 mennesker livet.

Den internationale lufthavn i Burgas ligger i Bulgariens fjerdestørste by med omkring 206.000 indbyggere. Byen ligger lige ud til Sortehavet.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen