Bulgarsk terrorlufthavn åbner torsdag aften

Lufthavnen i Burgas genåbnes torsdag aften, efter at have været lukket efter et bombeangreb onsdag aften.

« Forrige
1/2
Næste »
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Den terrorramte bulgarske lufthavn i Burgas, der onsdag aften lukkede for al flytrafik efter et bombeangreb, åbner igen torsdag aften.

- Vi har lige fået bekræftet for fem minutter siden, at lufthavnen åbner igen for flytrafik klokken 18.30 dansk tid, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Otte personer omkom og mere end 30 er såret efter det formodede selvmordsangreb, der sprang én bus med israelske turister i luften og satte ild til to andre.

Der er i øjeblikket cirka 5000 danskere på ferie i Bulgarien, som er et af sommerens helt store turistmål, og i løbet af sommeren vil der valfarte cirka 40.000 danskere til det solrige land ved Sortehavet.

Hverken Star Tour, Ung Rejs eller Apollo Rejser, som er de store danske rejseaktører i området, har hørt om danskere, der er berørt af angrebet.

- Ingen af vores gæster, var i nærheden, da det skete, fortæller Stig Elling.

Israelske medier har koblet angrebet i Burgas sammen med et andet angreb, som fandt sted på samme dato for 18 år siden. Den 18. juli 1994 blev det jødiske samfund i Buenos Aires udsat for en tilsvarende terrorhandling, der kostede 85 mennesker livet.

Den internationale lufthavn i Burgas ligger i Bulgariens fjerdestørste by med omkring 206.000 indbyggere. Byen ligger lige ud til Sortehavet.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik