TV: Her er bombemanden fra Bulgarien

Videooptagelser viser hvid mand med mulig paryk gå rundt i lufthavn før eksplosion, der kostede otte livet

  • Den formodede bombemand gik rundt i lufthavnen i Burgas umiddelbart før bomben blev bragt til udløsning. (Skærmbillede fra video/AP)
Den formodede bombemand gik rundt i lufthavnen i Burgas umiddelbart før bomben blev bragt til udløsning. (Skærmbillede fra video/AP)
1/4
Næste »

Bulgariens regering frigav torsdag videooptagelser af en mand, som mistænkes for at have sprængt sig selv i luften ved onsdagens bombeanslag mod israelske turister i Burgas.

- Det er en mand, som absolut ikke tiltrak sig mere opmærksomhed end de øvrige turister. Han var omkring 36 år. Vi har hans fingeraftryk og er ved at teste for dna, siger den bulgarske indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov.

Med kasket og solbriller
Videooptagelserne viser en hvid mand med meget langt, lyst hår, som muligvis var en paryk. De viser ham gå rundt i lufthavnen, hvor bomben blev bragt til udløsning. Han var iført en blå t-shirt, shorts, hvide sportssko, en baseballkasket og solbriller.

Læs også:

Se også: Israel er før blevet angrebet på samme dato

Videoen er torsdag blevet vist af flere tv-kanaler i landet sammen med opfordringer til offentligheden om at hjælpe med oplysninger.

'Kun' syv døde
Eksplosionen i Burgas lufthav ved Sortehavet kostede fem israelske turister, chaufføren og selvmordsbombemanden livet.

Bulgariens indenrigsminister havde tidligere angivet, at otte personer blev dræbt ved bombeeksplosionen. Over 30 blev såret.

Sender redningsmandskab
Et israelsk hold bestående af redningsmandskab og militærfolk har allerede været i Bulgarien for at fragte lig og de sårede hjem.

Israels forsvarsminister Ehud Barak siger torsdag til israelsk radio, at den libanesiske Hizbollah-milits har udført angrebet på vegne af præstestyret i Teheran.

Læs også:

2MASKET 29730727 - 18_07_2011 - Israeli tourist bus is bombed in Bulgaria leaving at least 4 dead - KATY Krig & katastrofer - 18. jul. 2012 Terroroffer i Bulgarien: Kropsdele overalt

- Dem, der umiddelbart gennemførte det, var folk fra Hizbollah, men de har selvfølgelig konstant haft støtte fra Iran, siger Barak til israelsk radio.

'Kraftig' reaktion på vej
Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, udpegede øjeblikkeligt Iran som ansvarlig for angrebet og advarede om, at der vil komme en 'kraftig' reaktion.

Læs også:

Se også: Dansker i Bulgarien: - Jeg er rædselsslagen

Terrorhandlingen var det seneste i en serie af angreb, der tilskrives Iran, mod israelere og jøder bosiddende uden for Israel. Iran har torsdag fordømt alle terrorhandlinger.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere