Krig & katastrofer

TV: 32.000 flygter fra skovbrand

Ekstrem tørke og kraftig vind har givet optimale betingelser for skovbrande, der raser flere steder i USA

  • Mindst 32.000 personer er blevet evakueret. (Foto: AP)
Mindst 32.000 personer er blevet evakueret. (Foto: AP)
1/5
Næste »

En skovbrand i den amerikanske delstat Colorado har udviklet sig så voldsomt at mere end 32.000 amerikanere er tvunget fra deres hjem.

Skovbranden, der har fået navnet 'Waldo Canyon Fire', har buldret gennem store og meget tørre skovområder siden lørdag.

Se billederne: Colorado i flammer

Ilden ramte tirsdag den nordvestlige del af Colorados andenstørste by, Colorado Springs, og fortærede et ukendt antal huse, mens myndighederne skyndte sig at evakuere beboerne.

Sheriffen i El Paso, Terry Maketa, siger, at 32.000 indbyggere er blevet evakueret.

- Vi er i en kritisk situation lige nu. Desværre har vi huse, der brænder i det nordvestlige hjørne af Colorado Springs. Vi har tvungen evakuering i et stort område, siger Rob Deyerberg, der er talsmand for brandmyndighederne.

En kæmpemæssig sky af grå, sort og brun røg hang i 6100 meters højde over indbyggerne, mens de havde travlt med at efterkomme evakueringsordren.

Den pludselige lukning af tankstationer og andre forretninger har gjort, at flygtende bilister har været uden mulighed for at fylde benzin på bilerne.

- Branden bliver hjulpet på vej af vindstød i de ekstremt tørre områder, og den vokser minut for minut, siger indsatsleder Rich Harvey.

- Hvis jeg sagde noget om, hvor stort et område, der er berørt af branden, ville det være forkert om fem minutter. Den vokser, siger han.

Skovbranden i Colorado er blot en af flere, der hærger USA for tiden. En blev fundet dræbt 160 kilometer fra Salt Lake City i Utah, hvor 15.780 hektar land har været ramt af den hurtigt voksende Wood Hollow brand.

Selv om skovbrandene kommer tidligt i år, er antallet og størrelsen på de berørte områder stadig under gennemsnittet for denne årstid, siger nationale myndigheder.

Seneste Ekstra Bladet job

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk