TV: 40 gidsler befriet fra Taliban

Afghansk politi har befriet 35-40 gidsler på et turisthotel i udkanten af Kabul. Taliban har påtaget sig ansvaret for angrebet med den begrundelse, at rige afghanere og udlændinge bruger hotellet til at holde vilde fester op til fredagen, som er en religiøs helligdag.

1/2
Næste »

Afghansk politi befrier gidsler på hotel

To talibanere er blevet dræbt under politiets aktion mod et hotel, hvor oprørerne havde taget civile gidsler.

Afghanske tropper er i gang med en aktion mod en gruppe oprørere, der kort før midnat lokal tid gik til angreb på et turisthotel i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Mellem 35-40 gidsler er blevet befriet, og to af angrebsmændene er blevet dræbt, lyder seneste melding fra AFP. Nyhedsbureauet melder desuden, at mindst fire mennesker har mistet livet ved angrebet - tre af hotellets vagter og en politimand.

Oprørerne, der tilhører den afghanske gren af Taliban, var bevæbnede med både granater og tunge våben. Blandt dem var mindst én selvmordsbomber, oplyser politiet.

Taliban har påtaget sig ansvaret for angrebet med den begrundelse, at rige afghanere og udlændinge bruger hotellet til at holde vilde fester op til fredagen, som er en religiøs helligdag.

Ifølge en talsmand for Taliban blev der indledt angreb på to hoteller, men de afghanske myndigheder har indtil videre kun bekræftet det ene - Spozhmai Hotel.

Hotellet ligger ved Qargha-søen i et område, som er kendt for at tiltrække mange rige afghanere og udlændinge.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen