Krig & katastrofer

Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat blev søndag morgen dræbt af en eksplosion under løsning af en operativ opgave i Helmand-provinsen. De pårørende til soldaten er underrettet

En dansk soldat mistede søndag morgen, lokal tid, livet, da han var på patrulje i området vest for Patrol Base Line. De pårørende til den dræbte er underrettet. Det oplyser Hærens Operative Kommando.

Den dræbte kom fra Charlie-kompagniet, der er udsendt af Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Kammerater til den nu afdøde soldat og sanitetsfolk ydede hurtig førstehjælp på stedet, og soldaten blev kort efter eksplosionen evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Han døde af sine kvæstelser på hospitalet.

Stabschefen for Hærens Operative Kommando Brigadegeneral Peter H. Lund udtaler:

- Mine tanker går til de pårørende, og vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte og hjælpe dem. Vi vil også gøre, hvad vi kan, for at støtte den dræbte soldats kammerater og kolleger, som trods tabet fortsætter med at løse deres opgave.

Chefen for Danske Kampgruppe Oberst Jens Riis udtaler:

- Mine tanker går til soldatens familie, venner og kammerater, som må leve med smerten.

Vi er alle meget berørte over at have mistet en god kollega, og det er i en sådan svær tid, at det er vigtigt med et godt kammeratskab. Og det har vi. Men det kan ikke fjerne sorgen over det hændte.

41 danske soldater har mistet livet i Afghanistan siden 2002.

Mens 2010 var det år, som kostede flest menneskeliv blandt soldaterne, er det lidt over seks måneder, siden det seneste danske dødsfald kunne registreres.

Brigadegeneral Peter H. Lund siger til TV2 News, at der ikke kan gives nogen entydig forklaring på, hvorfor det forholder sig sådan. Blandt de mulige faktorer nævner han en øget indsats mod vejsidebomber.

- Desuden ser det ud til, at en forsinket høst også har forsinket den traditionelle forårsoffensiv fra terroristernes side. Men vi ved, at vores soldater lever med en konstant trussel, siger Peter H. Lund.

Kilde: ritzau

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Kuupik Kleist til Kim Kielsen: Udskriv valg
Foreningen Grønlandske Børn styrker organisationen
Twitter-investorer kigger langt efter de gode nyheder
Rapport: Sats på skalrejer og drop landingspligt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
sermitsiaq.ag