Jørgen det 39. offer for krigen

Efterlader sig mor, far, søster og kæreste

Jørgen Randrup blev 27 år. (Foto: Hærens Operative Kommando)
Jørgen Randrup blev 27 år. (Foto: Hærens Operative Kommando)

Den danske soldat der søndag blev dræbt af en vejsidebombe i Gereshk i Helmand-provinsen i Afghanistan er den 27-årige Jørgen Randrup.

Han var overkonstabel af første grad i Den Kongelige Livgarde.

Jørgen Randrup blev indkaldt til forsvaret i 2003. Han har tidligere været udsendt til Kosovo i 2005 og Afghanistan i 2007.

Jørgen Randrup efterlader sin mor og far, søster og en kæreste.

Han blev dræbt af en vejsidebombe i morges, da han sammen med sin enhed og afghanske sikkerhedsstyrker, var indsat i en afsiddet operativ opgave i området øst for Gereshk. Enheden kom fra Bravo-kompagniet, udsendt fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte. Ved samme hændelse blev en lokal tolk lettere såret.

Kammerater og sanitetssoldater ydede førstehjælp på stedet, før soldaten og den lokale tolk blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion. Ved ankomst til felthospitalet blev soldaten erklæret død. Den lokale tolk er fortsat på felthospitalet, men forventes udskrevet senere i dag.

I forbindelse med dødsfaldet udtaler forsvarschef general Knud Bartels:

- Det var med sorg jeg her til morgen modtog meldingen om, at en af vores soldater, under en afsiddet patrulje øst for Gereshk, mistede livet og at en lokal tolk samtidig blev lettere såret. Forsvaret vil nu gøre, hvad vi kan for at lindre det smertelige tab, familien og de pårørende i dag har lidt. Jeg ved at det er en tung dag for den danske styrke i Afghanistan, men jeg ved, at styrken vil fortsætte opgaveløsningen, på trods af dette tab, siger Knud Bartels.

Også udenrigsminister Lene Espersen har kommenteret det seneste dødsfald blandt de danske soldater i Afghanistan.

- Hans død har ikke været forgæves, han er en dansk helt, som gav sit liv for sit lands sikkerhed. Jeg vil gerne sige soldaten tak af hjertet for hans indsats. Samtidig går mine tanker til hans familie, venner og kolleger – de skal nu igennem en forfærdelig svær tid. Jeg er sikker på, at jeg taler på alle danskeres vegne, når jeg siger, at vi er med dem, siger Lene Espersen.

[anmeldelse]

Følgende 39 danske soldater er døde under krigshandlinger i Afghanistan. Yderligere seks er døde af andre årsager.

14. november 2010: Overkonstabel Jørgen Randrup, 27 år, fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte bliver dræbt af en vejsidebombe i området øst for Gereshk i Afghanistan.

23. oktober 2010: Den 21-årige konstabel Mikkel Jørgensen, 21 år, fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte bliver dræbt under en ildkamp i Helmandprovinsen i Afghanistan. Han blev udsendt i august som geværskytte i Charlie-kompagniet.

22. september 2010: Den 21-årige konstabel, Simon Mundt Jørgensen blev dræbt og en hårdt såret, da de i forbindelse med en afsiddet sikringsopgave udløste en improviseret sprængladning.

7. august 2010: De to danske soldater Erik Berre Rolandsen og Jimmi Bøgebjerg Petersen blev dræbt og tre sårede, da en sprængladning eksploderede under deres køretøj nær Patrol Base Line nord for Gereshk.

21. juli 2010: Den 26-årige premierløjtnant Jonas Peter Pløger blev dræbt og en lettere såret, da en patrulje blev ramt af en improviseret sprængladning.

13. juni 2010: Den 33-årige flyverkonstabel Martin Kristiansen bliver dræbt, da den mandskabsvogn, han sidder i, bliver ramt af en vejsidebombe i området omkring patruljebase Budwan.

1. juni 2010: den 22-årige konstabel Sophia Bruun bliver dræbt af en improviseret sprængladning i nærheden af patruljebase Bridzar, der ligger cirka seks kilometer nordøst for hovedbyen Gereskh.

8. januar 2010: Den 23-årige konstabel Simon Sejer Hoffmann bliver dræbt af en vejsidebombe i nærheden af den fremskudte base Armadillo.

25. november 2009: Den 23-årig konstabel Kenneth Patrick Nielsen mister livet, efter at han bliver ramt af en sprængladning, mens han er på patrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai.

17. november 2009: Den 22-årige konstabel Rune Westy Zacharias Nielsen dør af de kvæstelser, han pådrog sig fra en sprængladning den 31. oktober under en fodpatrulje i nærheden af patruljebasen Barakzai.

23. oktober 2009: Den 23-årige sergent Michael Ebert fra Den Kongelige Livgarde mister livet, da han under en patrulje nord for Gereshk bliver ramt af skud.

19. september 2009: Den 23-årige konstabel Steffen Bloch Larsen bliver dræbt, da han sammen med sin deling kommer under beskydning i Helmandprovinsen.

17. juni 2009: Konstabel Mads Lerche Rasmussen, 21 år, overkonstabel Andreas Søgaard Brohus, 27 år, og konstabel Martin Abildgaard, 23 år, fra Gardehusarregimentet i Slagelse dræbes, da en eksplosion rammer deres køretøj på Highway One i det danske ansvarsområde.

19. december 2008: Den 22-årige konstabel Sebastian La Cour Holm, den 23-årige sergent Jacob Moe Jensen og den 21-årige konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen fra Gardehusarregimentet i Slagelse dræbes af sprængladning i Gereshkdalen.

4. december 2008: Den 22-årige konstabel Jacob Grønnegaard Gade og den 29-årige overkonstabel Dan Gyde fra Stabs- og Logistikkompagniet bliver dræbt i kamp med fjendtlige styrker syd for byen Gereshk.

25. august 2008: Den 29-årige oversergent Henrik Christian Christiansen bliver dræbt, da hans køretøj rammes af en sprængladning.

25. juli 2008: Den 28-årige overkonstabel Jesper Gilbert Pedersen omkommer i kamp med Taliban.

31. marts 2008: 24-årige Christian Raaschou, overkonstabel af 1. grad fra Den Kongelige Livgarde, bliver dræbt under hårde kampe nordøst for byen Gereshk.

26. marts 2008: Den 21-årige konstabel Anders Bjørn Storgaard fra Den Kongelige Livgarde mister livet under ildkamp nordøst for Gereshk.

17. marts 2008: Den 33-årige kaptajn Christian Jørgen Damholt fra Hjemmeværnet og den 45-årige oversergent Sonny Kappel Jakobsen fra Gardehusarregimentet bliver dræbt af en formodet selvmordsbombe, da de er på opgave i Gereshk.

29. november 2007: Konstablerne Mark Visholm og Casper Alexander Cramer, begge 21 år, fra Spejdereskadronen bliver dræbt under et Taliban-baghold nord for Gereshk.

16. oktober 2007: Den 34-årige major Anders Storrud dør af kvæstelser efter kampe i Gereshkdalen.

26. september 2007: De to danske konstabler, 24-årige Mikkel Keil Sørensen og 22-årige Thorbjørn Ole Reese, bliver dræbt af såkaldt egenbeskydning, da britiske soldater ved en fejl sender missiler mod de danske soldater.

2. maj 2007: Premierløjtnant af reserven Steen Rønn Sørensen, 24 år, bliver ramt af en granatsplint i nakken under en træfning i Afghanistan og overføres derefter til Danmark, hvor han dør på Rigshospitalet.

Følgende er døde af andre årsager:

19. marts 2008: Seniorsergent Jens Mathias Pedersen, 56 år, dør af et slagtilfælde under en løbetur rundt om lejren i Kandahar.

24. februar 2008: Den 21-årige konstabel Morten Krogh Jensen fra Den Kongelige Livgarde bliver dræbt ved en vådeskudsulykke i Camp Bastion.

3. december 2004: En 49-årig dansk oversergent tager sit eget liv i den danske lejr Camp Viking.

6. marts 2002: Oversergent Thomas Kruse Butzkowski, 26 år, overkonstabel Kim Carlsen, 35 år, og overkonstabel Brian Juul Nørlev Andersen, 26 år, bliver dræbt, da de forsøger at desarmere et gammelt sovjetisk missil.

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen