Ekstra Bladet Effekten: Forsvaret erkender flere sårede soldater

I juni og juli 2010 satte Ekstra Bladet fokus på antallet af fysisk og psykisk sårede soldater. Forsvaret oplyste til at begynde med, at de ikke havde opgørelser over antallet af sårede. Da de siden lagde oplysningerne frem, viste de sig at være stærkt underdrevne

  • Mark Petersen har mistet begge ben i Afghanistan - han er en af de soldater, hvis situation Ekstra Bladet i sommer satte fokus på. (Foto: Anthon Unger)
Mark Petersen har mistet begge ben i Afghanistan - han er en af de soldater, hvis situation Ekstra Bladet i sommer satte fokus på. (Foto: Anthon Unger)
1/2
Næste »

Ekstra Bladet afslørede i sommeren 2010, at der var langt flere fysisk sårede soldater, end forsvaret og forsvarsministeren oplyste til Folketinget. Det samme var tilfældet med de psykisk sårede soldater. Forsvaret påstod, at 119 soldater var blevet såret i Afghanistan, men Ekstra Bladets gennemgang af Hærens Operative Kommandos pressemeddelelser viste, at der reelt er blevet såret mindst 190 soldater i Afghanistan.

Politikerne var dybt forargede over, at ministeren og forsvaret forsøgte at tegne et pænere billede af krigen. På et direkte spørgsmål om antallet af soldater med PTSD oplyser ministeren, at det er en diagnose, der næsten aldrig er brugt. Ekstra Bladet finder ud af, at 87 soldater har fået arbejdsskadeerstatning med diagnosen.

Ekstra Bladet Effekten:

I en række nye svar erkender ministeren og forsvaret, at der er langt flere sårede, end de selv havde opgivet til at begynde med. Ministeren erkender desuden, at 87 soldater har fået PTSD.

Ekstra Bladet Effekten, det betyder noget når vi går ind i en sag. Se alle sagerne her.Ekstra Bladet Effekten: Antallet af sårede

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Talentfulde kokke jonglerede med grønlandske råvarer
Internationale rockstjerner til Nuuk
Tilsynsrådet afgør sjældent en sag
Workshop om sprogteknologi for GUX-elever
Skarp konkurrence i vente
Fiskeriets indtjening i kraftig vækst
sermitsiaq.ag