Ekstra Bladet Effekten: Forsvaret erkender flere sårede soldater

I juni og juli 2010 satte Ekstra Bladet fokus på antallet af fysisk og psykisk sårede soldater. Forsvaret oplyste til at begynde med, at de ikke havde opgørelser over antallet af sårede. Da de siden lagde oplysningerne frem, viste de sig at være stærkt underdrevne

  • Mark Petersen har mistet begge ben i Afghanistan - han er en af de soldater, hvis situation Ekstra Bladet i sommer satte fokus på. (Foto: Anthon Unger)
« Forrige
Mark Petersen har mistet begge ben i Afghanistan - han er en af de soldater, hvis situation Ekstra Bladet i sommer satte fokus på. (Foto: Anthon Unger)
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Ekstra Bladet afslørede i sommeren 2010, at der var langt flere fysisk sårede soldater, end forsvaret og forsvarsministeren oplyste til Folketinget. Det samme var tilfældet med de psykisk sårede soldater. Forsvaret påstod, at 119 soldater var blevet såret i Afghanistan, men Ekstra Bladets gennemgang af Hærens Operative Kommandos pressemeddelelser viste, at der reelt er blevet såret mindst 190 soldater i Afghanistan.

Politikerne var dybt forargede over, at ministeren og forsvaret forsøgte at tegne et pænere billede af krigen. På et direkte spørgsmål om antallet af soldater med PTSD oplyser ministeren, at det er en diagnose, der næsten aldrig er brugt. Ekstra Bladet finder ud af, at 87 soldater har fået arbejdsskadeerstatning med diagnosen.

Ekstra Bladet Effekten:

I en række nye svar erkender ministeren og forsvaret, at der er langt flere sårede, end de selv havde opgivet til at begynde med. Ministeren erkender desuden, at 87 soldater har fået PTSD.

Ekstra Bladet Effekten, det betyder noget når vi går ind i en sag. Se alle sagerne her.Ekstra Bladet Effekten: Antallet af sårede

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk