Nye luftangreb fra Israel: Tre dræbt i taxi

Israels bombardementer har nu dræbt 11 og såret mindst 100 i Gaza-striben siden onsdag.

Israelske fly fortsætter torsdag deres bombardementer mod Gaza-striben.

Tre militante palæstinensere er i de tidlige morgentimer blevet dræbt af nye luftangreb i byen Khan Younis i den sydlige del af Gaza, oplyser militærkilder.

Den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas bekræfter, at de tre dræbte tilhører den militante organisation. De blev slået ihjel, da de kom kørende i en motorcykel-taxi.

Dermed er antallet af døde i Gaza-striben oppe på 11, siden Israel indledte en bølge af luftangreb onsdag.

Blandt de dræbte er den militære chef for Hamas, Ahmed al-Jaabari, som mistede livet, da en bombe ramte hans bil. Mindst 100 er sårede under bombardementerne.

Den israelske offensiv er den mest voldsomme fra Israels side i næsten fire år med over 50 luftangreb, skriver nyhedsbureauet AP.

De israelske angreb kommer efter, at militante palæstinensere siden weekenden har sendt flere hjemmelavede granater ind over grænsen til Israel.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, slår fast, at Israel har ret til at forsvare sig, når landet bliver angrebet. USA er Israels stærke allierede i Mellemøsten, og Obama har fordømt raketangrebene fra Gaza.

Sikkerhedsrådet i FN har holdt et hasteindkaldt møde i New York, og her understregede den amerikanske FN-ambassadør Susan Rice natten til torsdag, at Israel har ret til at svare igen.

- Intet kan retfærdiggøre den vold, som Hamas og andre terrororganisationer bruger mod Israels folk. Vi opfordrer straks de ansvarlige til at stoppe disse kujonagtige angreb, lød det fra Susan Rice, da hun talte ved det hasteindkaldte FN-møde.

Flere arabiske lande opfordrede dog det magtfulde FN-organ til i stedet at fordømme Israels blodige luftbombardement mod palæstinenserne. Sikkerhedsrådet

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
Ukendt antal udsatte i Danmark
Personlig udvikling på danske efterskoler
Grønlandshavet er verdens losseplads
sermitsiaq.ag