Vildt vejr: Tornadoer rammer New York CityMed vindstyrker på op til 175 kilometer i timen blæste en tornado gennem et område i bydelen Brooklyn.

  • Foto: AP
Foto: AP

Vejret er voldsomt omkring millionbyen New York for øjeblikket.

Tornadoer er normalt et fænomen, som drager hærgende gennem Midtvesten i USA, men lørdag materialiserede to af de roterende hvirvelskyer sig i den amerikanske metropol på østkysten.

Den første føg forbi et strandområde i bydelen Queens, der ligger øst for Manhattan - storbyens nok bedst kendte distrikt med sine skyskrabere og verdensberømte seværdigheder såsom Central Park og Times Square.

Lørdagens anden tornado - som varede nogle minutter - blæste rundt i den sydøstlige del af Brooklyn med vindstyrker på op til 175 kilometer i timen.

Her blev den observeret af forbløffede øjenvidner, som med mobilkameraer optog det sælsomme vejrfænomen, der sugede vand, sand og stenstumper højt op i luften.

Selvom de kraftige vinde hurtigt løjede af, nåede tornadoen at rive vægge ned, løfte tage af bygninger og filtre el-ledninger sammen, skriver New York Times. Der er ingen meldinger om kvæstede.

Det stormende vejr i New York har også sat en midlertidigt stopper for US Open, der finder sted i byen.

Det var ellers meningen, at Serena Williams og Victoria Azarenka skulle afgøre kvindernes finale lørdag. Kampen spilles nu søndag i stedet.

Mændenes finale er for femte år i træk rykket fra søndag til mandag - det blev besluttet omkring midnat dansk tid - da arrangørerne måtte afbryde semifinalen mellem den forsvarende mester Novak Djokovic og spanske David Ferrer på grund uvejret.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag