Vildt vejr: Tornadoer rammer New York City



Med vindstyrker på op til 175 kilometer i timen blæste en tornado gennem et område i bydelen Brooklyn.

  • Foto: AP
Foto: AP

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Vejret er voldsomt omkring millionbyen New York for øjeblikket.

Tornadoer er normalt et fænomen, som drager hærgende gennem Midtvesten i USA, men lørdag materialiserede to af de roterende hvirvelskyer sig i den amerikanske metropol på østkysten.

Den første føg forbi et strandområde i bydelen Queens, der ligger øst for Manhattan - storbyens nok bedst kendte distrikt med sine skyskrabere og verdensberømte seværdigheder såsom Central Park og Times Square.

Lørdagens anden tornado - som varede nogle minutter - blæste rundt i den sydøstlige del af Brooklyn med vindstyrker på op til 175 kilometer i timen.

Her blev den observeret af forbløffede øjenvidner, som med mobilkameraer optog det sælsomme vejrfænomen, der sugede vand, sand og stenstumper højt op i luften.

Selvom de kraftige vinde hurtigt løjede af, nåede tornadoen at rive vægge ned, løfte tage af bygninger og filtre el-ledninger sammen, skriver New York Times. Der er ingen meldinger om kvæstede.

Det stormende vejr i New York har også sat en midlertidigt stopper for US Open, der finder sted i byen.

Det var ellers meningen, at Serena Williams og Victoria Azarenka skulle afgøre kvindernes finale lørdag. Kampen spilles nu søndag i stedet.

Mændenes finale er for femte år i træk rykket fra søndag til mandag - det blev besluttet omkring midnat dansk tid - da arrangørerne måtte afbryde semifinalen mellem den forsvarende mester Novak Djokovic og spanske David Ferrer på grund uvejret.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik