Kraftigt jordskælv ryster øen Sulawesi

Der meldes ikke om ødelæggelser og tilskadekomne, efter at et kraftigt jordskælv på 6,6 har ramt Indonesien

Et kraftigt jordskælv, målt til 6,6 på richterskalaen har ramt den indonesiske Sulawesi-provins lørdag, oplyser USA's geologiske undersøgelser, USGS.

Skælvet ramte 56 kilometer sydøst for byen Palu klokken 17.40 lokal tid i 20 kilometers dybde.

Der er ingen umiddelbare oplysninger om ødelæggelser og ofre, men panikslagne indbyggere i Palu tog flugten fra deres hjem, da jorden rystede voldsomt i nogle få sekunder, siger en journalist for nyhedsbureauet AFP.

- Jordskælvet føltes meget kraftigt i 15 sekunder, mens folk var ved at bryde fasten efter en måneds ramadan, siger Sutopo Purwo Nugruho, der er talsmand for Indonesiens Nationale Katastrofeafhjælpningsagentur.

Skælvet har ingen tsunamipotentiale, og der er ikke rapporteret om nogen skader, siger Subagiyo, en medarbejder i jordskælvscentret i hovedstaden Jakarta.

Indonesiens Meteorologiske, Klimatologiske og Geofysiske Agentur har tidligere oplyst, at skælvets styrke var 6,2, og at det lå i 10 kilometers dybde med dets epicenter i det tætbeboede bjergdistrikt Parigi Moutong.

Det amerikanske U.S. Pacific Tsunami Warning Center siger, at jordskælvet ikke har udløst en ødelæggende tsunami, og at Japans Meteorologiske Agentur måske udsender yderligere oplysninger om skælvet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen