Selvmordsbombe dræber 42 mennesker i Yemen

I byen Jaar, som Yemens hær har generobret fra oprørere, har en selvmordsbombe spredt død og ødelæggelse.

Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

En selvmordsbombe, som Yemens myndigheder beskylder al-Qaeda for at stå bag, har dræbt 42 mennesker i den sydlige del af landet i byen Jaar, der for nylig blev generobret af hæren fra "hellige krigere", siger hospitalskilder og lokale regeringskilder søndag.

Samtidig har et mistænkt amerikansk droneangreb sent lørdag dræbt fem militante al-Qaeda-folk i den østlige del af landet, siger en lokal embedsmand.

Bombemanden slog til i Jaar, en af den række byer i Abyan-provinsen, som er blevet generobret af regeringsstyrker i juni efter at have været kontrolleret af al-Qaeda-tilhængere i mere end et år.

- En al-Qaeda-selvmordsbombemand udløste sit selvmordsbælte under en sørgeceremoni, der var arrangeret af De Folkelige Modstandskomitéer, en lokal milits, der har stået på hærens side i det månedlange modangreb, siger provinsguvernør Jamal al-Aqal.

En a

nsat på Razi-hospitalet i Jaar siger, at man har fået indbragt 24 døde, mens læger siger, at 12 personer døde af deres kvæstelser på tre hospitaler i den tidligere hovedstad Aden i den sydlige del af landet.

Pårørende bragte seks af de døde direkte fra gerningsstedet til gravpladsen, siger den lokale embedsmand, Mohsen bin Jamila.

De 37 sårede behandles på hospitaler i Jaar og Aden.

- Ofrene fløj i alle retninger, fordi eksplosionen var så kraftig, siger et øjenvidne.

Viceborgmesteren i Jaar giver regeringen en del af skylden for angrebet, fordi den har været for langsommelig med at udstationere politi i byen efter hærens generobring.

- Der er intet politi til stede i Jaar og andre byer i Abyan, men al-Qaeda-militante forbliver under jorden, siger Nasser Abdullah Mansari.

Et formodet amerikansk droneangreb slog ned i nærheden af landsbyen Al-Qotn i Hadramawt-provinsen i den østlige del af Yemen, hvor al-Qaeda også har været aktiv.

- En drone affyrede to raketter mod et terrængående køretøj og dræbte fem mænd, der alle var medlemmer af al-Qaeda, siger en lokal embedsmand, der vil være anonym.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik