Granater regner ned i syrisk flygtningelejr

I kølvandet på Kofi Annas farvel som fredsmægler fortsætter kampene i Syrien med uformindsket styrke

En flygtningelejr i udkanten af den syriske hovedstad Damaskus blev natten til fredag beskudt med mortergranater. Mindst 15 civile meldes dræbt - heriblandt to børn.

Oplysningen stammer fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i det borgerkrigsramte land tæt via indberetninger fra øjenvidner og aktivister fra oppositionen.

Granterne ramte flygtningelejren i forbindelse med kampe mellem regeringsstyrker og oppositionssoldater i en nærliggende bydel i de sydlige områder af Damaskus, lyder det.

Det er umuligt at få dødstallene bekræftet. I slutningen af 2011 indstillede FN optællingen af tilskadekomne i den blodige konflikt.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som fører regnskab med det hastigt stigende tabstal i den syriske borgerkrig, har flere end 20.000 mennesker mistet livet i landet, siden opstanden mod præsident Assad begyndt i marts sidste år.

Topdiplomaten Kofi Annan trak sig torsdag som fredsforhandler i Syrien. Den tidligere FN-generalsekretær, som forlader jobbet med udgangen af august, blev udnævnt tilbage i februar.

Han har fremlagt en sekspunkts-fredsplan, som hverken regimet eller oprørerne har rettet sig efter.

Annan forklarede torsdag på et hasteindkaldt pressemøde i schweiziske Genève, at han træder tilbage på grund af manglende opbakning og på grund af den øgede militarisering af konflikten.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk