Granater regner ned i syrisk flygtningelejr

I kølvandet på Kofi Annas farvel som fredsmægler fortsætter kampene i Syrien med uformindsket styrke

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

En flygtningelejr i udkanten af den syriske hovedstad Damaskus blev natten til fredag beskudt med mortergranater. Mindst 15 civile meldes dræbt - heriblandt to børn.

Oplysningen stammer fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i det borgerkrigsramte land tæt via indberetninger fra øjenvidner og aktivister fra oppositionen.

Granterne ramte flygtningelejren i forbindelse med kampe mellem regeringsstyrker og oppositionssoldater i en nærliggende bydel i de sydlige områder af Damaskus, lyder det.

Det er umuligt at få dødstallene bekræftet. I slutningen af 2011 indstillede FN optællingen af tilskadekomne i den blodige konflikt.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som fører regnskab med det hastigt stigende tabstal i den syriske borgerkrig, har flere end 20.000 mennesker mistet livet i landet, siden opstanden mod præsident Assad begyndt i marts sidste år.

Topdiplomaten Kofi Annan trak sig torsdag som fredsforhandler i Syrien. Den tidligere FN-generalsekretær, som forlader jobbet med udgangen af august, blev udnævnt tilbage i februar.

Han har fremlagt en sekspunkts-fredsplan, som hverken regimet eller oprørerne har rettet sig efter.

Annan forklarede torsdag på et hasteindkaldt pressemøde i schweiziske Genève, at han træder tilbage på grund af manglende opbakning og på grund af den øgede militarisering af konflikten.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik