FN: Mere end 276.000 syrere er flygtet

Over 276.000 er flygtet fra Syrien under det lange oprør i landet. De mange flygtninge bekymrer nabolande

Tilstanden i Syrien er så alvorlig, at mindst 276.000 mennesker er flygtet fra landet under oprøret, som brød ud i marts måned sidste år og siden er intensiveret.

Tallet er offentliggjort af FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, som baserer dets oplysninger på tal fra de lande, som tager imod flygtningene - Tyrkiet, Jordan, Libanon, Irak og Algeriet.

Mere end 70.000 syrere er flygtet til Tyrkiet, og mindst 140.000 har krydset grænsen til Jordan. Libanon har 31.000 syriske flygtninge, mens Irak har modtaget 11.000 og Algeriet op mod 25.000 flygtninge.

Melissa Fleming, UNHCR talsperson, beskriver det som en 'stabil strøm' af flygtninge. UNHCR fortæller, at man indtil videre har registreret og givet hjælp til 129.240 syriske flygtninge.

Situationen forværres yderligere af, at de mennesker, som har held med at komme ud af Syrien, har sværere end tidligere ved at klare sig selv.

Også internt i Syrien er mange flygtet.

For to dage siden sagde FN, at 200.000 mennesker i løbet af to dage var flygtet fra Syriens største by, Aleppo, hvor præsident Bashar al-Assads styrker har intensiveret deres angreb.

I Aleppo har regeringsstyrker i den seneste uge har fået forstærkninger i form af flere soldater, kampvogne og helikoptere for at kunne angribe oprørerne, der har bidt sig fast i størstedelen af landets største by med omkring 2,5 millioner indbyggere.

På trods af den meget farlige situation fortsætter Røde Halvmåne, FN og private organisationer med at levere nødhjælp, hvor det er muligt.

Flere end 20.000 mennesker er ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder blevet dræbt i Syrien siden begyndelsen på det oprør, der har haft som mål at få afsat præsident Bashar al-Assad og hans regime.

Det er umuligt at få dødstallene bekræftet. I slutningen af 2011 indstillede FN optællingen af tilskadekomne i den blodige konflikt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag