Krig & katastrofer

Danske unge bruger terrorlufthavn tit

Omkring 1000 fortrinsvis unge mennesker er lige nu på ferie ved Sunny Beach hos DK Rejs' forskellige rejsefirmaer. De brugte alle lufthavnen i Burgas, hvor der onsdag sprængte en dræbende terrorbombe

  • Morten Pedersen fra DK Rejs  kan fortælle, at alle hans gæster er i god behold, selvom de bruger terrorlufthavnen fire gange om ugen. (Privatfoto)
Morten Pedersen fra DK Rejs kan fortælle, at alle hans gæster er i god behold, selvom de bruger terrorlufthavnen fire gange om ugen. (Privatfoto)
1/4
Næste »

Se TV fra lufthavnen lige efter bomben gik af i klippet over artiklen

-----------------------------

- Der var ingen af vores gæster, der var involveret i terrorangrebet. De var alle på vores ferieresorts da det skete, siger Morten Pedersen fra DK Rejs, der organiserer ture for DUF-Rejser, Uptours, Utopia Barschool, Suncharter og Guideschool, der fortrinsvis har unge gæster mellem 18 og 30 år.

Læs også:

terrorbombe bulgarien bus israel 112 - 18. jul. 2012 Terrorbombe i bus med israelske turister

Alle deres gæster bruger terrorlufthavnen i Burgas, når de tager til og fra Sunny Beach. Det sker omkring fire gange om ugen.

- Det er den eneste lufthavn, vi bruger, siger Morten Pedersen til ekstrabladet.dk.

Bekymrede gæster
Onsdag aften sprængte en bombe ombord på en bus med omkring 40 israelske turister. Mindst fem er døde, lyder det fra officielle myndighederne, mens israelske medier nævner dødstal på over syv.

Allerede i morgen nat ville han igen have haft gæster i lufthavnen, der lige nu er lukket. Derfor vil hans gæster bliver omdirigeret til en anden lufthavn, der ligger halvanden times kørsel længere væk, hvis ikke lufthavnen i Burgas bliver genåbnet inden. De venter nu på besked fra myndighederne om, hvornår det sker.

Læs også:

APTOPIX Bulgaria Israelis Attacked Krig & katastrofer - 18. jul. 2012 Øjenvidne: Det var kaos

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, at nogle af vores gæster kan blive bekymrede af det her. Derfor er vores personale lige nu ved at tage rundt til hotellerne for at opsøge gæsterne.

- Jeg synes sikkerheden i lufthavnen er god, og som den skal være. I hvert fald uden for lufthavnen er den ligesom i Kastrup, så det er aldrig noget, der har bekymret mig, siger Mortensen Pedersen, der dog tilføjer, at de nu afventer myndighedernes udmelding og aldrig kunne finde på at gamble med deres gæsters sikkerhed.

Læs også:

benji copy Krig & katastrofer - 18. jul. 2012 Israel: Iran står bag - vi vil svare igen

5000 danskere er på ferie i området. Det vurderer salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

VAR DU I NÆRHEDEN?
Så kontakt os på sms 1224 (alm. takst) eller 1224@eb.dk

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere