Muhammed-skuespiller lægger sag an

Skuespiller Cindy Lee Garcia hævder, at hun blev fuppet til at medvirke i antiislamisk film

1/3
Næste »

En kvindelig skuespiller i Muhammed-filmen 'Innocence of Muslims' har sagsøgt filmens producer, da hun hævder, at hun blev narret til at medvirke i den antiislamiske film.

Se hvordan hendes replikker er blevet manipuleret i tv-klippet herover

Cindy Lee Garcia lagde onsdag sag an mod Nakoula Basseley Nakoula - alias Sam Bacile - ved en domstol i Los Angeles.

Ifølge sagsanlægget blev Garcia oprindelig tilbudt en rolle i en film, der blev præsenteret som et 'historisk, arabisk ørkeneventyr'. Da filmen blev offentliggjort, var den ifølge Garcia 'ændret på grotesk vis', så hun nu medvirkede i en antiislamisk produktion.

Garcia hævder desuden, at hendes dialog i filmen er blevet manipuleret, så hun pludselig fornærmer profeten Muhammed med ord, hun aldrig har ytret. Hun betegner filmen som 'nederdrægtig og forkastelig'.

Hun siger, at hun har modtaget talrige dødstrusler og er tvunget til at gå under jorden af frygt for sin sikkerhed.

Fire ambassadefolk dræbt
'Innocence of Muslims' har udløst voldsomme protester i den muslimske verden. Flere amerikanske ambassader og konsulater er blevet smadret og stukket i brand.

Fire ambassadefolk, heriblandt ambassadør Chris Stevens, blev dræbt under et angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi i Libyen i sidste uge.

Filmens bagmand, 55-årige Nakoula Basseley Nakoula, er en egyptisk kopter, der tidligere har været dømt for narkoproduktion og banksvindel i USA. Han har betegnet islam som ’en cancer’ og siger, at han ikke fortryder filmen.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere