Producenten af Muhammed-film er afhørt

Efter en kort afhøring hos FBI har producenten af den kontroversielle Muhammed-film forladt politistation igen

1/3
Næste »

Den påståede californiske producent af en provokerende anti-islamisk film, som har udløst voldshandlinger i store dele af den muslimske verden, er lørdag blevet indbragt til en amerikansk politistation til en kort afhøring, oplyser en lokal tv-station.

Fra sit hjem i Cerritos i Californien blev den egyptiskfødte kopter Nakoula Besseley Nakoula af FBI-folk kørt til afhøring på sheriffens kontor, siger talsmand for sheriffen for Los Angeles-distriktet, Don Walker.

Læs også:

Se også: Muhammed-uro: USA sender soldater til Sudan

Den lokale filial af NBC News rapporterer, at manden, der i modstridende interview både har erkendt og afvist at stå bag filmen "Innocence of Muslims", senere kom ud fra politistationen iklædt en frakke, hat, tørklæde og briller.

Undersøger om prøveløsladelse er overtrådt
Myndighederne oplyser, at de føderale myndigheder prøver at finde ud af, om Nakoula har overtrådt betingelserne for sin prøveløsladelse i en påstået sammensværgelse om banksvindel. Men ifølge Walker så tog afhøringen af Nakoula ikke mange minutter.

- Det er et stykke tid siden, at han har forladt stationen, siger talsmanden.

Læs også:

Se også: Muhammed-filmmager: Jeg fortryder intet

Der er ikke blevet sagt noget om, hvilken konklusion, hvis nogen overhovedet, tilsynsværgen er kommet frem til under afhøringen.

Tiltalt i februar 2009
I februar 2009 blev der rejst en føderal tiltale mod Nikoula og andre medgerningsmænd for at have skaffet sig identiteter og personnumre på en række af finansvirksomheden Wells Fargos californiske kunder og trukket 860 dollar fra dem.

På grund af det relativt lille beløb blev enden på historien, at retten idømte ham en betinget dom. Han har tidligere været et år i fængsel for at være i besiddelse af metamfetamin med henblik på at forarbejde det i 1997.

Læs også:

Se også: Muhammed-filmskaber frygter for sit liv

Nakoula havde indvilliget i at lade sig afhøre, inden sherifferne dukkede op ved hans bolig. Han var fuldstændig frivilligt fulgt med på stationen, oplyser NBC.

Filmen, der skildrer profeten Muhammed som en skurkagtig afviger, har fornærmet mange muslimer og udløst en stribe af antiamerikanske demonstrationer, som har kostet adskillige mennesker livet og fået folk til at brænde amerikanske missioner, skoler og firmaer.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag