To dræbt på prins Harrys militærbase

Telaban-angreb koster amerikanske soldater livet på base, der huser både danske soldater og britisk prins

  • Prins Harry er udstationeret på den stærkt befæstede militærbase Camp Bastion i Helmand-provinsen. (Foto: AP)
Prins Harry er udstationeret på den stærkt befæstede militærbase Camp Bastion i Helmand-provinsen. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Et Taleban-angreb kostede mindst to amerikanske soldater livet på militærbasen Camp Bastion i det sydlige Afghanistan. Flere andre skulle være såret i angrebet, oplyser det amerikanske forsvar.

Camp Bastion huser også danske soldater, men der er ikke yderligere oplysninger om angrebet, rapporterer Reuters.

Ifølge CNN blev basen angrebet med både mindre våben og med raketter mod den ydre del af militærområdet, der blandt andet huser den amerikanske Camp Leatherneck.

Angrebet kommer få dage efter, at den britiske prins Harry blev udstationeret på den stærkt befæstede militærbase i Helmand-provinsen.

Taliban har advaret om, at oprørsbevægelsen er fast besluttet på at dræbe den britiske prins, mens han gør tjeneste i Afghanistan.

En talsmand for Taliban-militsen sagde, at gruppen har en 'højt prioriteret plan' om at angribe nummer tre i arvefølgen til den britiske trone.

- Vi vil gøre vores yderste for at dræbe prins Harry og de øvrige britiske styrker, der er udstationeret i Helmand, siger talsmanden Zabihullah Mujahid til nyhedsbureauet AFP.

I 2008 blev den britiske prins i hast trukket ud af Afghanistan, da Taleban fik nys om, at han var ved fronten. Denne gang har det britiske militær offentliggjort foto og videooptagelser af prins Harry i Afghanistan.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere