Appeldomstol giver Al-Khawaja livstid

Domstol stadfæster den dansk-bahrainske aktivist Al-Khawajas livstidsdom

  • Abdulhadi Al-Khawaja indledte i protest mod sin livstidsdom sidste år en livsfarlig sultestrejke. Nu har en appeldomstol stadfæstet livstidsdommen. (Foto: Ekstra Bladet)
Abdulhadi Al-Khawaja indledte i protest mod sin livstidsdom sidste år en livsfarlig sultestrejke. Nu har en appeldomstol stadfæstet livstidsdommen. (Foto: Ekstra Bladet)

En appeldomstol i Bahrain har stadfæstet den dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawajas livstidsdom for at opfordre til et systemskifte i det enevældige kongedømme Bahrain.

Læs også:

Se også: Retssagen mod Khawaja skal gå om og Se også: Al-Khawajas datter: Vi venter spændt på nyt

Det blev i slutningen af april besluttet, at sagen mod al-Khawaja sammen med en stribe andre sager mod aktivister og oppositionsfolk, som har modsat sig landet i den arabiske golfstat.

Abdulhadi al-Khawaja, som boede 12 år i Danmark, før han tog tilbage til sit hjemland for at arbejde for reformer, fik sidste år en livstidsdom for at opfordre til systemskifte.

Dommen fik manden til at indlede en sultestrejke, som varede 110 dage. Al-Khawaja stoppede sin sultestrejke i slutningen af maj i år. Ifølge hans familie blev han dog tvangsfodret undervejs.

Læs:

Se også: Bahrain nægter tvangsfodring af al-Khawaja og Se også: Datter: Al-Khawaja tvangsfodres gennem næsen

Det er en civil domstol, der har afgjort, at Al-Khawaja fortsat skal tilbringe resten af sit liv i fængsel. Domstolen har samtidig stadfæstet dommene mod 20 ledere af oppositionen mod Bahrain, informerer den bahrainske regering på Twitter.

Dommene, der oprindelig er afsagt ved en militærdomstol, omfatter syv livstidsstraffe.

Ifølge de dømtes forsvarsadvokater kan civildomstolenes afgørelser fortsat appeleres, skriver Reuters.

Ligesom størstedelen af Bahrains befolkning er Al-Khawaja shiamuslim, og han har gennem flere år været stærkt kritisk over, at den sunnimuslimske kongefamilie sidder tungt på magten i arabiske stat i den persiske bugt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere