Syrien styrtbløder: 1.600 dræbte på en uge

Konflikten i Syrien er mere blodig end nogensinde, oplyser FN

  • Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)
Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)

Bombefly, bilbomber og geværsalver har i månedsvis været den brutale hverdag for de syriske indbyggere, der i øjeblikket oplever borgerkrig.

Men på trods af verdenssamfundets fortsatte fordømmelser af begivenhederne, viser parterne ingen tegn på at trappe konflikten ned.

Læs også: General: Aleppo er vores om 10 dage

Tværtimod er borgerkrigen ifølge FN mere blodig end nogensinde.

Således er hele 1.600 mennesker blevet dræbt over den seneste uge, oplyser FN – heriblandt adskillige kvinder og børn. Og alene i går skulle næsten 250 syrere have mistet livet – blandt andet ved ved sammenstød i storbyen Aleppo og et flyangreb mod byen Al-Bab.

Ifølge Røde Kors' internationale talsmand, Peter Maurer, er situationen så alvorlig, at det er umuligt for nødhjælpsorganisationerne at nå frem med livsvigtig nødhjælp.

- Der er fortsatte konflikter i Aleppo og Homs, der gør det umuligt for os at nå de mennesker, der har brug for os. De befinder sig i de området, hvor kampene finder sted. Det er anspændt situation, der hele tiden udvikler sig, siger han til britiske BBC.

Læs også: Syrisk kampfly har dræbt 18 ved et angreb

Udover de mange dræbte og nødstedte er hele 100.000 syrere desuden flygtet fra det borgerkrigsramte land ifølge de seneste bulletiner fra FN - alene i august måned. Det er det højeste antal siden konflikten startede tilbage i 2011.

Syrien-konflikten kort:

- Oprøret i Syrien begyndte for alvor i marts måned 2011 og kom i kølvandet på opstanden i blandt andet Tunesien, Egypten, Libyen og Yemen.

- Oprørerne i det mellemøstlige land kræver politiske reformer og præsident Bashar al-Assads afgang.

- I marts måned i år udarbejdede FN’s særligt udsendte i Syrien, Kofi Annan, en plan for nedtrapning af konflikten: Men ingen af parterne har overholdt det. I august måned smed Kofi Annan håndklædet i ringen.

- Ifølge menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory for Human Rights er mindst 23.000 mennekser blevet dræbt som en direkte følge af konfliken.

- Derudover er to millioner mennesker hjemløse, og næsten 300.000 syrere er flygtet ifølge UNHCR.

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere