Syrien styrtbløder: 1.600 dræbte på en uge

Konflikten i Syrien er mere blodig end nogensinde, oplyser FN

  • Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)
Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)

Bombefly, bilbomber og geværsalver har i månedsvis været den brutale hverdag for de syriske indbyggere, der i øjeblikket oplever borgerkrig.

Men på trods af verdenssamfundets fortsatte fordømmelser af begivenhederne, viser parterne ingen tegn på at trappe konflikten ned.

Læs også: General: Aleppo er vores om 10 dage

Tværtimod er borgerkrigen ifølge FN mere blodig end nogensinde.

Således er hele 1.600 mennesker blevet dræbt over den seneste uge, oplyser FN – heriblandt adskillige kvinder og børn. Og alene i går skulle næsten 250 syrere have mistet livet – blandt andet ved ved sammenstød i storbyen Aleppo og et flyangreb mod byen Al-Bab.

Ifølge Røde Kors' internationale talsmand, Peter Maurer, er situationen så alvorlig, at det er umuligt for nødhjælpsorganisationerne at nå frem med livsvigtig nødhjælp.

- Der er fortsatte konflikter i Aleppo og Homs, der gør det umuligt for os at nå de mennesker, der har brug for os. De befinder sig i de området, hvor kampene finder sted. Det er anspændt situation, der hele tiden udvikler sig, siger han til britiske BBC.

Læs også: Syrisk kampfly har dræbt 18 ved et angreb

Udover de mange dræbte og nødstedte er hele 100.000 syrere desuden flygtet fra det borgerkrigsramte land ifølge de seneste bulletiner fra FN - alene i august måned. Det er det højeste antal siden konflikten startede tilbage i 2011.

Syrien-konflikten kort:

- Oprøret i Syrien begyndte for alvor i marts måned 2011 og kom i kølvandet på opstanden i blandt andet Tunesien, Egypten, Libyen og Yemen.

- Oprørerne i det mellemøstlige land kræver politiske reformer og præsident Bashar al-Assads afgang.

- I marts måned i år udarbejdede FN’s særligt udsendte i Syrien, Kofi Annan, en plan for nedtrapning af konflikten: Men ingen af parterne har overholdt det. I august måned smed Kofi Annan håndklædet i ringen.

- Ifølge menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory for Human Rights er mindst 23.000 mennekser blevet dræbt som en direkte følge af konfliken.

- Derudover er to millioner mennesker hjemløse, og næsten 300.000 syrere er flygtet ifølge UNHCR.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Arktis' sag på dagsordenen i Tromsø
Hjælp til uheldige skoleelever på vej
Stigende interesse for mineraludvinding
Medejer af Info Design død
Drabssigtede på Birna skal afhøres igen tirsdag
Torskefiskeriet tæt på rekord
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen