Ny fanatisk jihad-gruppe i Danmark

Den nye gruppe Millatu Ibrahim har tæt forbindelse til terroristerne fra Islamisk Stat

  • Tyskland har forbudt den rabiate organisation Millatu Ibrahim, som flere gange har været i gadekampe med det tyske politi. Foto: Roberto Pfeil
Tyskland har forbudt den rabiate organisation Millatu Ibrahim, som flere gange har været i gadekampe med det tyske politi. Foto: Roberto Pfeil
1/2
Næste »

Lørdag var muslimer på gaden i Aarhus og København for at protestere mod den islamiske terrorbevægelse Islamisk Stat (IS) og deres ekstremistiske støtter i Danmark. 

I dag kan Ekstra Bladet så afsløre, at en ny islamisk jihad-bevægelse med stærk inspiration fra IS har etableret sig i Danmark. Gruppen hedder Millatu Ibrahim, den er forbudt i Tyskland, tæller flere terrordømte og har tilhængere, som er højtstående medlemmer i IS.

Den danske afdeling blev ifølge Ekstra Bladets kilder dannet i sommer og samler nogle af landets mest hardcore islamiske fundamentalister. Flere med kamperfaring fra Syrien og Irak.

43660653.jpg EKSTRA Vagthund Vild forvandling: Fra gangstarapper til eftersøgt jihad-kriger

I sidste uge offentliggjorde gruppen deres første danske video på YouTube, hvor en islamist fordømmer det danske demokrati og de muslimer, der anerkender det. 

– Vi tager afstand fra de folk, der tilbeder demokrati. Vi vil tage afstand til dem til evig tid, siger den danske Millatu Ibrahim-repræsentant, der kalder sig ’Abu Abdurrahman’ på videoen. 

Den islamistiske agitation er ledsaget af en islamisk hymne, krydret med lyden af skudsalver, som hylder IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi og den nu afdøde leder af Al Qaeda i Irak, Abu Musab al-Zarqawi.

Den anerkendte jihad-ekspert Nico Prucha fra Mellemøststudier på Wien Universitet er ikke i tvivl om, at bevægelsen Millatu Ibrahim er farlige:

– Der er en stærk forbindelse mellem Millatu Ibrahim og Islamisk Stat. Mange tilhængere af Millatu er fuldblodsmedlemmer af Islamisk Stat og kæmper i Mellemøsten for deres kalifat. Millatu Ibrahim er en del af et europæisk islamistisk netværk, som er forbundet fra Østrig, Tyskland, Belgien, Frankrig og Storbritannien, så det overrasker mig overhovedet ikke, at de dukker op i Danmark, fortæller han.

Se også: PET: 50 Syrien-krigere er vendt hjem igen

PET har flere gange udråbt hjemvendte Syrien-krigere til at udgøre den største terrortrussel mod Danmark.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er flere af personerne fra den nye afdeling af Millatu Ibrahim kendte ansigter i de yderligtgående islamistiske miljøer i København, Aarhus, Odense, Vejle og Aalborg.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra ’Abu Abdurrahman’ og den øvrige personkreds omkring Millatu Ibrahim, men de er ikke vendt tilbage.

Er du medlem af Millatu Ibrahim eller kender noget til sagen - tip os på mail 1224@eb.dk eller sms 1224

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag