Bilbombe sårer adskillige ved politibygning i Tyrkiet

Myndighederne beskylder PKK for at have udført angreb i byen Cinar, der ligger i kurdiskdomineret provins

En bilbombe har natten til torsdag såret mindst 22 personer ud for en politistation i Cinar i den sydøstlige del af Tyrkiet, rapporterer lokale medier ifølge BBC.

Myndighederne beskylder militante fra den forbudte kurdiske arbejderbevægelse, PKK, for at stå bag angrebet, der ifølge ubekræftede forlydender også har kostet en kvinde og et barn livet.

Ingen har dog foreløbigt taget skylden for angrebet, der kommer, knap to døgn efter at Tyrkiets største by, Istanbul, tirsdag blev ramt af et selvmordsangreb, som blandt andet kostede ti tyske turister livet.

Ifølge tyrkiske medier er bomben natten til torsdag udløst ved indgangen til bygningen, der er et politihovedkvarter i den uroplagede Diyarbakir-provins, som grænser op til Syrien og Irak.

Ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan blev bomben fulgt op af et angreb med skydevåben og raketter, skriver AFP.

Provinsen, der hovedsageligt bebos af kurdere, har de seneste måneder oplevet sammenstød mellem PKK-militante og den tyrkiske hær.

En våbenhvile mellem parterne brød i juli sidste år sammen, og siden er adskillige personer blevet dræbt i sammenstød og bombeangreb i provinsen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere