Efter bombesprængning: Nu starter Sydkoreas provokerende modsvar

Sydkorea har nu startet sit provokerende modsvar til Nordkoreas påståede brintbombesprængning

  • Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. Det får nu Sydkorea til at bruge gammelkendt 'våben' mod sin hidsige nabo(Foto: AP)
Nordkorea påstår at have prøvesprængt en brintbombe. Det får nu Sydkorea til at bruge gammelkendt 'våben' mod sin hidsige nabo(Foto: AP)

Spændingerne på den Koreanske Halvø tager til efter Nordkorea tidligere på ugen bragte en voldsom bombe til sprængning under jorden.

Ifølge nordkoreansk stats-tv var der tale om verdens kraftigste våben en såkaldt brintbombe, mens blandt andet USA tvivler på, at landet har teknologi til at fremstille så avanceret et våben.

South Korea North Korea Nuclear Krig & katastrofer - 7. jan. 2016 Sydkorea klar med dette provokerende modsvar

RB PLUS: Reformer vil måske åbne Nordkorea op Krig & katastrofer - 6. jan. 2016 Prøvesprængning i Nordkorea kunne måles i Danmark

Alligevel har alverdens ledere fordømt prøvesprængningen. Nordkoreas nabo mod syd har siden været i højeste alarmberedskab og episoden har fået Sydkorea til at tage et gammelkendt våben i brug mod de aggressive kommunister.

Propagandahøjtalere tændt igen
Ifølge CNN har Sydkorea igen tændt for sine massive højtalere langs grænsen og blæser nu propagandaudsendelser ind over grænsen til Nordkorea.

En voldsom provokation for det lukkede land, der ifølge CNN ser propagandaen som en krigshandling fra sydkoreansk side.

South Korea North Korea Nuclear Krig & katastrofer - 7. jan. 2016 USA overvejer atomvåben ved nordkoreansk grænse

Desktop119.jpg Krig & katastrofer - 6. jan. 2016 Kernefysiker: Brintbomber kan gøre jorden ubeboelig

De to lande har siden 1951 officielt været i krig med hinanden og gennem de senere år har der af og til været sporadiske skudvekslinger og artilleri beskydning på tværs af landegrænsen.

Hånes på Twitter
På trods af optrapningen af konflikten fik prøvesprængingen og de nordkoreanske påstande om besiddelsen af brintbomber de sociale medier til at koge over med spydige og satiriske kommentarer til den seneste udvikling i regionen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere