Ekstra Bladet afslører: Han er ikke fra Syrien

Vi er flygtninge fra Syrien, påstår de unge marokkanske mænd, som vil til Danmark.

Her kan du se interviewet med Ben Walid. (Video: Philip Davali)
1/2
Næste »

SCHÄRDING, ØSTRIG (Ekstra Bladet): I forsøget på at komme Danmark eller andre nordiske lande påstår mange af de unge mænd her i teltet, at de er værdigt trængende syriske krigsflygtninge.

Ekstra Bladet kunne tidligere fortæller om, hvordan flere nordafrikanere åbent har fortalt, at de vil til Danmark for pengenes skyld.

oestrig1.JPG Krig & katastrofer - 14. jan. 2016 Nordafrikanere på vej mod Danmark: - Vi kommer for pengenes skyld

Men flere er også klar over, at det som udgangspunkt kun er syriske flygtninge, der kan få held til at få asyl i Danmark.

Eksempelvis sagde den 27-årige marokkaner Ben Walid i går talrige gange til Ekstra Bladet, at han var syrer og ville have beskyttelse i Danmark.

Påstanden om at være syrisk flygtning fremførte han til trods for, at en myndighedsperson, en Røde Kors-repræsentant og sågar hans marokkanske kammerater sagde, at han var marokkaner, hvilket også tysk politi har fastslået og brugt som grund til at afvise ham.

Se tv-indslaget over artiklen, hvor Ekstra Bladet konfronterer ham med sin løgn.

- Han er marokkaner. Mange af marokkanerne og algerierne påstår at være syrere for at kunne få varigt ophold i Vesteuropa, siger den forhenværende irakiske politimand Muhbemn Khlefa, som arbejder som tolk og socialarbejder for østrigsk Røde Kors i teltet.

- Jeg tester deres sprogkundskaber og deres kendskab til Syrien og Irak, forklarer han.

Bielefeld.png 112 - 11. jan. 2016 Kvindelig frygt: Skal vi nu gå med peberspray?

TYSKLAND: Hamburg og andre steder flygtningesituationen Samfund - 10. jan. 2016 Bor 30 meter fra tysk flygtningelejr: Vi flytter nu - vi tør ikke mere

Hamburg og andre steder flygtningesituationen  - DAVALI PHILIP.jpg Samfund - 12. jan. 2016 Balkan-flygtning fra tysk lejr: Vi vil have del i jeres velstand

Algeriske mænd: Vi skal nok komme ind

Tysklands grænsekontrol ved den østrigske grænse skal ikke holde os tilbage.

Det er budskabet fra tre unge, ufaglærte, algeriske mænd Sidia Abedalastar, Boufrifi Kamal, og Fayssal Kadibouchakor, som er på vej ind i Tyskland, hvorfra de kan prøve at få adgang til eksempelvis Danmark.

De vil ikke søge asyl i Tyskland.

- Tyskland vil heller ikke have os, siger Sidia Abedalstar.

Kiksede i første forsøg

I første forsøg blev de opdaget af tyske betjente og sendt tilbage her til transitteltet i Østrig.

- Men vi forsøger igen en af de kommende nætter, siger Fayssal Kadibouchakor.

Ekstra Bladet krydsede i går den østrigsk-tyske grænse i en personbil med 40 kilometer i timen. Kun få biler blev standset, for kontrollen er som ved den dansk-tyske grænse kun stikprøvevis.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere