Flere dropper ferie i Tyrkiet

Rejsebranchen oplever, at mange danskere i år fravælger ferien i Tyrkiet. Terrorfrygt er en af forklaringerne

  • (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Normalt sender de danske rejsebureauer hvert år omkring 250.000-275.000 danske turister af sted til Tyrkiets solrige kyster. Men i år oplever charterbranchen en markant nedgang sammenlignet med sidste år.

Samlet forventer branchen ifølge Apollo kun at sende omring 200.000 danske charterturister til Tyrkiet i år.

- Vi har solgt halvdelen af, hvad vi solgte sidste år i samme periode svarende til et fald på mellem 40-50 procent, fortæller Apollos kommunikationschef, Glenn Bisgaard og tilføjer:

- Det er ikke kun i Danmark, men i hele Norden, at rejsebranchen lige nu oplever et samlet fald på 40 procent.

Også administrerende direktør Lars Thykier, Danmarks Rejsebureau Forening, forventer, at danskerne vælger det ellers populære rejsemål fra.

- Hvad angår det totale antal af danske rejsende til Tyrkiet i 2016, ser det lige nu ud til, at der vil være et pænt fald i år, siger Thykier og tilføjer, at det ikke kun er charterbranchen, som er ramt.

Den store nedgang skyldes konflikterne i Syrien og Irak, som er årsag til den øgede risiko for terrorangreb i Tyrkiet. Det får danskerne til at droppe Tyrkiet som feriemål, og det er årsagen til den manglende efterspørgsel, mener både Glenn Bisgaard og Lars Thykier.

- Danskerne opfatter sikkerhedssituationen i Tyrkiet som værende usikker, siger Thykier.

En undersøgelse fra YouGov lavet for Skov Rejser viser også, at truslen om terror får 54 procent af danskerne i høj eller meget høj grad til at fravælge en rejsedestination. Truslen om terror er det forhold, som får flest danskere til af fravælge et rejseformål foran sygdomsudbrud som zikavirus og politisk uro.

Hos Star Tour, som årligt sender 40.000 danskere til Tyrkiet, mener pressechef Nikolai Johnsen dog ikke, at der er grund til at frygte for salget af rejser til Tyrkiet til trods for den nuværende nedgang.

- Danskerne er drevet af gode priser, så selvom vi i øjeblikket ser en tilbagegang, så regner vi med at få salget hjem, siger han.

En af forklaringerne på de billige priser er stridighederne mellem Rusland og Tyrkiet. Putins beslutning om, at man ikke må sende charterturister til Tyrkiet, tvinger hotellerne i Tyrkiet til at nedsætte priserne markant.

På Udenrigsministeriets hjemmeside oplyser man, at danske rejsende generelt har et problemfrit ophold i Tyrkiet. Men ministeriet råder besøgende til at holde sig væk fra den syriske grænse.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiet efterlyser 17-årig pige
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
sermitsiaq.ag