Otte børn dræbt af russisk bombe på syrisk skole

Overvågningsgruppe oplyser, at otte er dræbt, og 20 er såret ved bombeangreb på skole i byen Anjara

Mindst otte børn er dræbt ved et russisk luftangreb i Syriens Aleppo-provins, hvor en skole blev ramt. Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen siger, at mindst 20 personer - alle elever og lærere - blev såret ved angrebet i byen Anjara i den nordlige provins.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har hovedkvarter i London, har et netværk af kilder over det meste af Syrien og er den mest anvendte kilde til overblik over dræbte og sårede i den syriske borgerkrig.

Ifølge overvågningsgruppen har der været massive luftbombardementer i området og voldsomme slag mellem regeringsstyrker og oprørere i den nordlige provins, som dels kontrolleres af moderate oprørere, dels af jihadister.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder oplyser også, at yderligere tre børn er blev dræbt af oprørere, som beskød et distrikt i storbyen Aleppo.

Kontrollen over byen har været splittet mellem regeringsstyrken i vest og oprørsstyrkerne i øst.

Rusland afviser beskyldninger i en nylig rapport fra Amnesty International om, at russernes bombetogter over Syrien på grund af civile tab kan være brud på internationale regler for krig.

En talsmand for Forsvarsministeriet i Moskva, Igor Konasjenkov, siger, at rapporten indeholder "banale klicheer" og "falsk information". Han afviser også, at russerne skulle have kastet klyngebomber i Syrien, som det fremgår af rapporten.

Over 260.000 er blevet dræbt i Syrien, siden konflikten i landet brød ud i marts 2011.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Intet overblik over domme
Asii: Kommunalvalget er det vigtigste valg i mange år
Norge vipper Danmark af pinden og er nu verdens lykkeligste
Efterlyser billeder til børnebog
Arktisk konference skal mindske spændingen mellem Rusland og de nordiske lande
Nuuk i mange farver
sermitsiaq.ag