Lederen

Vi er til grin

null

TO GANGE har 25-årige Jura Levakovic, der er tredje generation i Danmarks mest kriminelle familie, fået betingede udvisningsdomme. Nu er han i retten igen, tiltalt for bankrøveri og hjemmerøveri, med udsigt til at få sin tredje udvisningsdom. Alligevel er det tvivlsomt, om sigøjnergangsteren får marchordre fra Danmark!

DET LYDER vanvittigt – og det er det også. Normalt betyder en betinget dom, at hammeren falder, hvis vedkommende begår ny kriminalitet inden for to år. Dog ikke i Juras tilfælde. Her har man skønnet, at en udvisning vil være i strid med Menneskerettighedskonventionen.

JURA STARTEDE sin kriminelle løbebane som otteårig, voldtog som 13-årig og har røvet og hærget lige siden med over 200 kriminelle forhold på samvittigheden. En meget selvbevidst herre, som kun har den dybeste foragt for det danske samfund. 'I fucking danskere', som han plejer at sige.

HAN HAR ikke dansk statsborgerskab, og derfor skulle man synes, at det lange synderegister for længst burde have udløst en enkeltbillet til hjemlandet. Men nej. De internationale regler siger, at man skal have en rimelig stærk tilknytning til det land, man bliver udvist til. Og den tilknytning er ikke stærk nok i Juras tilfælde, idet han kom til Danmark som etårig sammen med størsteparten af sin familie.

MED ANDRE ORD: Den danske retspleje er til grin. Vi er til grin. Om kort tid får Jura – efter alt at dømme – sin tredje betingede udvisningsdom. Altså en ny dom uden effekt.

EFTER DOM nummer to lovede daværende integrationsminister Søren Pind at gøre det nemmere at smide kriminelle udlændinge ud af landet. Der skete lidt, men ikke nok. Jura Levakovic har vist, at der skal langt skrappere regler til.

Læs reportagen side 4 og 5

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Vittus indbød USA til øget samarbejde
De vil volden i forkøbet
Arktisk topmøde om langsigtet økonomisk samarbejde
Valgkandidater fra IA vil arbejde for Arktisk Zoologisk Have
Lær at tage fede billeder i Sisimiut
Se fotos: Sådan fjerner man en lavine
sermitsiaq.ag