Lederen

Kgl. frås på din regning

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

DEN DANSKEåndselite går ikke i små sko, når der skal rejses og repræsenteres. Men det er nok, fordi skatteyderne betaler.

KONGELIGteaterchef Erik Jacobsen har således på 32 måneder formået at brænde 346.454 kr. af på rejser og fede middage – på et tidspunkt, hvor der skulle spares kraftigt på teatret bl.a. med personalereduktioner til følge.

DET ERspecielt i udlandet – og meget gerne i USA – at teaterchefen svinger kreditkortet flittigt. Efter forestillinger er han som regel vært for de lokale kulturbaroner og trakterer for adskillige tusinde kroner. Det er nærmest hans pligt. Uindviede kan have svært ved at forestille sig, hvor hårdt et arbejdsliv en teaterchef – oven i købet en kongelig –har på de bonede gulve.

SOM MANGEandre i Overdanmark er Erik Jacobsen medlem af en privat VL-gruppe. Den fungerer som et netværk til at sikre, at der altid er et betydningsfuldt job – eller en velbetalt bestyrelsesplads – til rådighed, hvis man skulle være så uheldig at ryge ind i en fyreseddel.

DISSEåndsfyrster mødes regelmæssigt, helst akkompagneret af mad og drikke. Da det blev Erik Jacobsens tur til at invitere, skete det selvfølgelig med maner og en gourmet-anretning fra Det Kongelige Teaters fashionable restaurant Ofelia.

REGNINGENpå 10.060 kr. gik til teatrets regnskabsafdeling og blev betalt. For Erik Jacobsen mener ikke, at hans møde med logevennerne er af privat karakter. Han skaber 'relationer' – og derfor må skatteyderne til lommerne. Også selv om eksperter vurderer, at der ikke foreligger nogen faglig begrundelse for, at udgifterne skal dækkes af det offentlige.

EKSTRA BLADETfortsætter de kommende dage med at beskrive, hvordan offentlige topchefer smider om sig med skattekronerne. En slags elitetjek. Følg med – og du vil blive forarget.

Læs reportagen side 10, 11 og 12

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik