Lederen

Så sølle står det til

MENS REGERINGEN fedter rundt med sin akut-pakke og et halvt års kontanthjælp til uddannelse, kan vi konstatere, at for en betydelig del af de ledige er jobmarkedet fuldstændig tørlagt og regeringens lappeløsninger helt uden interesse.

Det handler om de mange lønmodtagere, som er over 50 år, og for hvem udsigterne til et nyt job er stort set mindre end ingenting. En gruppe, den ellers evigt plaprende Mette Frederiksen ikke har brugt mange sætninger på.

IFØLGE EN NY undersøgelse, HK har foretaget blandt 4000 ledige medlemmer, der har mere end seks måneders dagpengeret tilbage, er det uhyre sjældent, folk over 50 – der indsender jobansøgning – bliver kaldt til samtale. 56 pct. af de 50-59-årige har ikke været til en eneste jobsamtale det seneste år. For folk over 60 er tallet endnu højere. De fleste har opgivet håbet om nogensinde at få lønnet arbejde igen.

Arbejdsmarkedet har nemlig fuldstændig forkastet de ældre, erfarne folk. Det virker nærmest, som om der er etableret et stort filter, hvor alle ansøgninger fra folk over 50 bliver frasorteret og makuleret.

UNDERSØGELSEN ER VIGTIG, fordi den dokumenterer, hvor hult det har været, når både den tidligere VK-regering, den nuværende Thorning-regering og arbejdsgiverne taler om behovet for, at folk bliver længst muligt på arbejdsmarkedet.

Tallene viser, at de ældre ryger ud, og de kommer ikke ind igen. Men politikernes argumenter har været brugt til en systematisk forringelse af f.eks. efterløns- og dagpengeordninger.

EFTERLØNSORDNINGEN er nu barberet, selv om en stor del af de, der ellers ville være gået på efterløn, ikke har chance for at få et job. Dagpengeordningen er halveret, selv om der ikke er arbejde til de ældre medarbejdere.

Det ville være befriende, hvis Mette Frederiksen forholdt sig til disse realiteter i stedet for at føre falsk propaganda for regeringens utilstrækkelige og direkte asociale arbejdsmarkeds- og nedskæringspolitik.

SIG DOG SANDHEDEN, som regeringen ser den: Vi har ingen job til de ældre ledige, og vi vil ikke bruge penge på at give dem ordentlige efterløns- og dagpengeordninger.

SÅ SØLLE står det til i 2012 med en socialdemokratisk statsminister og SF ved bordet.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere