Lederen

Giv os et akut-mirakel

OM EN MÅNED er det jul. Her fejrer vi en mand, der ifølge legenden kunne forvandle sten til brød, helbrede de syge og gå på vandet. Og hvorfor så denne indledning? Fordi Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt, er nødt til at overgå Jesu mirakelkunst, hvis hun ikke igen vil beskyldes for løftebrud!?

REGERINGEN har lovet at hjælpe de tusindvis af danskere, der ryger ud af dagpengesystemet til nytår.

Det private erhvervsliv skal bidrage med 7500 akut-job – indtil videre er der opslået 236! Og hos fagforbundet 3F står 12.585 medlemmer til at miste dagpengene i løbet af det næste halve år. Til dem er der p.t. under 100 akut-job!?

THORNING har i sandhed brug for et mirakel. Selv siger hun, at regeringen ’overvåger’ situationen nøje. Men de smukke hensigter ændrer ikke ved det faktum, at tusindvis af danskere fra nytår må gå fra hus og hjem.

Nu kan regeringen selvfølgelig ikke tvinge arbejdsgiverne til at oprette akut-job, men det er regeringen, der har udtænkt modellen, og det er også regeringen, der kunne ændre den igen, hvis den ikke duer. Og det gør den åbenlyst ikke. ?

FØR VALGET sagde Socialdemokraterne, at den borgerlige regerings halvering af dagpengeperioden var en ’massakre mod lønmodtagerne’.

Om 37 dage starter massakren – og det er Socialdemokraterne, der gennemfører den! ?

DET BLIVER en skamstøtte over Socialdemokraternes løftebrud – i en lidt mindre pæn version kunne man kalde det forræderi mod dem, der har mest brug for hjælp.

Den eneste anstændige udmelding lige nu ville være, at regeringen garanterer, at ingen danskere må gå fra hus og hjem efter nytår pga. ændrede dagpengeregler. ?

DER ER IKKE brug for mere snak, men akut hjælp.

Det ville være en julegave, der er til at forstå. Men det er nok et for stort mirakel at håbe på.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere