Lederen

Stol ikke på skattestoppet

NÅR TALEN falder på beskatning af boligen, er alle Christiansborg-politikere – minus Enhedslisten – rørende enige: Den er fredet, ingen stigninger her. For da langt over halvdelen af landets befolkning bor i eget hus eller egen lejlighed, vil det være politisk selvmord at få så stor en gruppe på nakken.

DERFOR er det vigtigt for MF'erne at understrege, at boligudgifterne er omfattet af skattestoppet. Man vil ikke forværre situationen på et marked, der er trængt i forvejen med stærkt faldende priser og lav salgsfrekvens.

MEN DE samme politikere glemmer behændigt at fortælle, at skattestoppet ikke gælder, når kommunerne fastlægger den årlige ejendomsskat. Og her står husejerne til et alvorligt økonomisk smæk med stigninger på op til syv procent (eller mere) i 2013. Altså en ekstraregning på flere tusinde kroner om året.

DET SKYLDES bl.a., at Skat ved den seneste offentlige vurdering i 2011 til stor forbløffelse for mange valgte at hæve grundvurderingerne på landsplan med 12 procent på trods af, at huspriserne i vurderingsperioden faldt med 3,8 procent!

UNDER finanskrisen er flere og flere boligejere blevet teknisk insolvente – det vil sige, at de ikke kan sælge huset for det, de selv har givet. Reallønnen er faldende – og sådan vil det formentlig fortsætte et godt stykke ud i fremtiden. Derfor vil ekstraudgifter til boligen slå dobbelt hårdt for de fleste familier, som har lagt budgetter ud fra politiker-løfterne om, at boligen er fredet.

MED stigningen i ejendomsskatterne kan den økonomiske udsigt blive så håbløs for mange, at de ikke har anden mulighed end at sætte huset på tvangsauktion.

SÅ STOL ikke på de politikere, der roser sig af skattestoppet. Og husk at afkræve klare svar om boligudgifterne fra dem, der stiller op til kommunalvalget næste år.

Læs reportagen side 6-7

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag