Lederen

36 akutjob til 12.585 ledige

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

12.500 JOBforbeholdt de tusinder af langtidsledige, som falder ud af dagpengesystemet fra 1. januar.

DA REGERINGENefter forhandlinger med private arbejdsgivere, regioner og kommuner kom med det tilbud, slog den samtidig fast, at herefter var alle problemer løst. Som finansminister Bjarne Corydon konkluderede: Punktum!

MEN VIRKELIGHEDENer desværre en anden. Det viser et øjebliks-billede af situationen over hele landet, som Ekstra Bladet bringer i dag. En tredjedel af de 12.500 job er i følge aftalen forbeholdt 3F'ere. Her er 12.585 fortrinsvis ufaglærte medlemmer i fare for at miste dagpengene. Men til dem er der dags dato kun 36 akutjob!

HVIS DU DERIMODhar taget en lægeuddannelse og arbejdet dig op ad karrierestigen, er der anderledes gode muligheder: Her er opslået 26 overlæge-stillinger..

TALLENE TYDER PÅ, at planerne om akutjob har udviklet sig til et akutflop. En del af forklaringen er, at private virksomheder slet ikke opslår tilstrækkeligt med job til at løfte deres del af aftalen.

STATSMINISTERHelle Thorning er stadig optimist, men lover dog at overvåge udviklingen intenst. Det skal nok hjælpe.

BÅDE SFOGEnhedslisten har tidligere slået til lyd for, at man skulle vente med at afkorte dagpengeperioden, indtil ledigheden er faldet betragteligt. Men begge partier faldt til patten under finanslovsforhandlingerne efter pres fra S og de radikale.

DER BLIVER TRAVLTved de politiske håndvaske efter 1. januar, når de første dagpengemodtagere sparkes ud af systemet og må gå fra hus og hjem. Dog næppe hos de radikale, som tilslutter sig Margrethe Vestagers doktrinære ord: 'Sådan er det jo'.

Læs reportagen side 6-7

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik