Lederen

Tak, Rohde

KOM SÅ ikke her og sig, at dansk politik er kedelig.

NU HAVDE hele toppen i Venstre med en hær af spindoktorer skrevet en rigtig fin drejebog, så landsmødet kunne forløbe glat og med stående ovationer til hængekøje-formand Lars Løkke Rasmussen. Og hvad sker der så?

IND FRA højre marcherer partiets EU-politiker, Jens Rohde, i spidsen for en EU-hær, han har skrevet om i en kronik i Berlingske. Teksten er et skoleeksempel på politisk idioti.

IKKE ALENE foreslår Rohde, at EU skal have fælles forsvar. Han vil eksempelvis også give mere magt til Europa-Parlamentet, hvor han som bekendt selv har sæde.

KRONIKKEN var ikke på forhånd afstemt med Venstres ledelse, der heller ikke var orienteret om offentliggørelsen. Havde Venstre-toppen vidst besked, var kronikken med garanti blevet standset. For forslagene er dybt kontroversielle og går langt, langt videre, end hvad det EU-venlige parti kan acceptere.

SÅ ROHDES forvirrede visioner eksploderede som et løbsk missil midt på landsmødet, hvor den officielle plan ellers var, at han skulle kåres som partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet. Den beslutning er nu udskudt til næste år og gavner næppe Rohdes kandidatur.

ROHDE HAR alle dage haft en veludviklet evne til at skabe ballade. Ikke kun for sig selv, men også for Venstre. Topledelsen har vel troet, at man ved at eksportere ham ned til Mickey Mouse-parlamentet, ville begrænse risikoen for problemer. Man tog fejl.

VENSTRES landsmøde 2012 vil gå over i historien som landsmødet, Jens Rohde skød i sænk. Ledelsens populistiske og urealistiske hængekøje-forslag om massive skattelettelser – et forslag tyvstjålet fra de konservative – gider ingen beskæftige sig med.

OG DET skal Jens Rohde såmænd have tak for.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
Videnskabsmarch gennemført i Kangerlussuaq
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
sermitsiaq.ag