Lederen

Halløj i hængekøjen

NÅR VENSTRE i dag indleder sit landsmøde, vil de delegerede blive udsat for et usædvanligt syn. De vil møde en Lars Løkke Rasmussen, der nødtvungent er hoppet ud af sin hængekøje for at holde formandstalen.

LARS LØKKE har befundet sig i horisontal stilling, siden vælgerne sidste år sendte ham ud af statsministerkontoret, og han måtte tage til takke med en partibetalt chauffør. Fraværet har været udtalt i en sådan grad, at seks ud af ti i en dugfrisk Gallup-måling kritiserer Lars Løkkes selvfede arrogance.

'DANMARKS moralske statsminister' kom partifællen Søren Pind i et hektisk øjeblik til at kalde formanden i hængekøjen. Noget tyder på, at selv Venstres medlemmer synes, at bl.a. den bemærkning var lige patetisk nok. Partiet har mistet over 2000 medlemmer det sidste år.

SOM DET fremgår af Ekstra Bladet i dag, har Venstre i det hele taget uendelig svært ved at begå sig som oppositionsparti.

Enten er partiets ledende politikere så optaget af taktiske manøvrer i et forsøg på at drille og splitte SRSF-regeringen, at selv den øvrige opposition og erhvervslivet slår i bordet. Som f.eks. under skattereform-forhandlingerne i forsommeren. Hvor Lars Løkke i øvrigt ikke befandt sig i hængekøjen, men i en liggestol i Rio. Ret skal være ret. Eller også løber partitoppen fra egen politik og brager løs med overbud af værste skuffe.

SENESTE eksempel leverede tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen sidste lørdag: Lønniveauet skal ned på tyskernes, og skatten skal høvles ned med 65 mia. kr. – svarende til fyring af ca. 150.000 offentligt ansatte!

MEN HVEM var det, der for mindre end to år siden afviste al snak om skattelettelser? Det var såmænd en finansminister ved navn Claus Hjort Frederiksen.

MED DEN slags halløj og bragesnak er det svært at tage Venstre alvorligt. Og især ham formanden i hængekøjen.

Læs reportagerne side 20-21

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Britisk politi anholder yderligere to efter angreb
Konsulentopgave i millionklassen
Lokale råvarer hittede i Narsaq
Anstalter skal blive mere åbne
Advarer mod at flytte uddannelser fra Nuuk
Nivi fastholder: Jeg har afsat 300 millioner til kollegier
sermitsiaq.ag