Lederen

Røde Ole åbner sig

SOM minister var Ole Sohn yderst sparsom med kommentarer og henvendelser til offentligheden – også i en sådan grad, at han internt i regeringen blev kaldt 'den tavse mand'. Men det var dengang.

LØN OG SKAT må ned, lød brølet i går på dagbladet Børsens forside. Personen bag kravet var hverken Venstres Claus Hjort Frederiksen eller Liberal Alliances Anders Samuelsen. Det var – ja, hold fast – Røde Ole, som krævede danske lønninger sat ned, effektivisering af den offentlige sektor og lavere skat. Sådan.

DA Claus Hjort for nogle dage siden lancerede de samme ideer, blev han af politikere i S og SF kaldt vanvittig og usympatisk. En led fyr, der var ude på at smadre lav- og mellemindkomstfamilierne i Danmark. Modtagelsen af udmeldingen fra Sohn har været mere forsigtig. Godt nok fordømmende, men det er, som om hans kolleger i rød blok afventer, at han udsender et dementi.

OLE SOHNS sindelagsskifte er svær at forklare – ud over, at han jo som bekendt før har prøvet at skifte ideologi. Vi bliver ikke overrasket, hvis det viser sig, at han i al hemmelighed er konverteret til Venstre.

HAN KAN klandres for, at han først offentliggør sine politiske mål, efter at han er gået som minister og har meldt sin afgang fra Folketinget. Til gengæld skal han roses for at være blevet åben og snakkesalig. En politiker, der gerne vil dele sine inderste tanker og visioner med andre.

DENNE åbenhed klæder Ole Sohn. Vi må gå ud fra, at den også gælder forhold tilbage i tiden –som f.eks. dengang han var formand for kommunisterne i Danmark.

FOR danskerne mangler stadig svar på, hvor mange penge fra kammeraterne i Sovjet han dengang på partiets vegne modtog i Danmark. Det såkaldte Moskva-guld. Vi tror, læserskaren vi være stor, hvis han ligefrem betror sig i bogform. Gerne på eget forlag.

Læs reportagen side 12

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere