Lederen

Birgitte gav banken bank

EKSTRA BLADETS kampagne 'Bank din bank' har for alvor givet os et indblik i, hvor slemt det står til med danskernes tillid til deres pengeinstitut.

EKSEMPEL på eksempel fra de hundredvis af henvendelser, vi har modtaget fra ganske almindelige bankkunder, tegner et skræmmende billede af en sektor, der i kølvandet på finanskrisen ofte bruger ufine metoder for at tjene så mange penge som muligt.

BIRGITTE Andersen, 45 år og enlig mor, er en af de mange, som i den grad føler sig røvrendt af sin bank – i dette tilfælde Danske Bank. Uden acceptabel forklaring hævede den gentagne gange renten på hendes lån, hvilket medfører, at hun først slipper af med sin gæld, når hun er 98 år.

VORES ekspertpanel har kåret Danske Banks behandling af Birgitte Andersen som det mest horrible eksempel på grådighed. Den går langt ud over grænsen for, hvad man kan tillade sig. Den vidner om en sektor uden moral, lyder begrundelsen.

VI FORSTÅR godt, at Birgitte efter 17 år som samvittighedsfuld kunde hos Danske Bank nu vil væk hurtigst muligt. Nok er nok.

BANKEN undskylder sig med tidernes ugunst. At der er kommet nye regler og krav, som gør det dyrere at drive et pengeinstitut. Og henviser i øvrigt til, at den siden finanskrisens start kun har mistet omkring 10.000 kunder (!).

SELV OM Birgittes eksempel er horribelt, er det desværre ikke enestående. Kampagnen viser, at mange banker betragter almindelige privatkunder som et nødvendigt onde. De er gode at have som renteslaver –men det er rent tidrøveri at give dem en ordentlig og anstændig rådgivning.

KUNDERNE har kun ét modtræk, nemlig at skifte bank. Birgitte viser vejen – og vi håber, at andre utilfredse følger efter.

Læs reportagen på side 22 og 23

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag