Lederen

Nye rygter om Fogh

HAR DU hørt det? Har du hørt det?! Anders Fogh Rasmussen skal være ny EU-præsident. Eller formand for EU-Kommissionen. Eller EU's udenrigsminister.

JA, HAN er godt nok ikke blevet valgt endnu, men det er nærmest en detalje. I hvert fald ifølge EU-siden euractiv.com – en nyhedstjeneste, der leverer nyheder fra EU.

FORHISTORIEN er, at de liberale partier i Europa har diskuteret kandidater til de tre topposter. Sandelig om det ikke mager sig sådan, at posterne alle bliver ledige i 2014 – samtidig med at Danmarks tidligere liberale statsminister stopper som Natos generalsekretær.

DERFOR er Fogh noget nær født til at overtage en af EU-posterne, mener de liberale. Faktisk mener de liberale, at Fogh er så oplagt en kandidat, at ingen behøver at lægge navn til historien, der bragede ud på nettet og straks blev citeret af en hulens masse danske netaviser.

FOR MINDRE end to måneder siden breakede en lignende historie. Da blev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnt som ny kommissions-formand. Det viste sig, at det blot var en journalist på Financial Times, der på sin blog havde spekuleret i hendes navn.

LIGESOM Thorning har Fogh energisk afvist spekulationerne. Men det skal man ikke lægge noget i. Lige op til udnævnelsen til Nato-generalsekretær i 2009 nægtede Fogh kategorisk, at han var kandidat.

KLOGE hoveder anser det for urealistisk, at Fogh har en chance for at nå EU-toppen. Selv om han i det mindste vil være i stand til at trumfe den nuværende EU-udenrigsminister, Catherine Ashtons, kvalifikationer. Det er heller ikke svært. Hun vurderes som komplet uduelig.

SKULLE det vise sig, at Fogh vil sætte kursen mod EU, kan danske skatteydere glæde sig over én ting. De kommer ikke til at betale ligesom i 2008-09, da Fogh omdannede Statsministeriet til sit private arbejdsformidlingskontor med én opgave: Skaf mig Nato-posten.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
sermitsiaq.ag