Lederen

Nye rygter om Fogh

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

HAR DUhørt det? Har du hørt det?! Anders Fogh Rasmussen skal være ny EU-præsident. Eller formand for EU-Kommissionen. Eller EU's udenrigsminister.

JA, HANer godt nok ikke blevet valgt endnu, men det er nærmest en detalje. I hvert fald ifølge EU-siden euractiv.com – en nyhedstjeneste, der leverer nyheder fra EU.

FORHISTORIENer, at de liberale partier i Europa har diskuteret kandidater til de tre topposter. Sandelig om det ikke mager sig sådan, at posterne alle bliver ledige i 2014 – samtidig med at Danmarks tidligere liberale statsminister stopper som Natos generalsekretær.

DERFORer Fogh noget nær født til at overtage en af EU-posterne, mener de liberale. Faktisk mener de liberale, at Fogh er så oplagt en kandidat, at ingen behøver at lægge navn til historien, der bragede ud på nettet og straks blev citeret af en hulens masse danske netaviser.

FOR MINDREend to måneder siden breakede en lignende historie. Da blev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnt som ny kommissions-formand. Det viste sig, at det blot var en journalist på Financial Times, der på sin blog havde spekuleret i hendes navn.

LIGESOMThorning har Fogh energisk afvist spekulationerne. Men det skal man ikke lægge noget i. Lige op til udnævnelsen til Nato-generalsekretær i 2009 nægtede Fogh kategorisk, at han var kandidat.

KLOGEhoveder anser det for urealistisk, at Fogh har en chance for at nå EU-toppen. Selv om han i det mindste vil være i stand til at trumfe den nuværende EU-udenrigsminister, Catherine Ashtons, kvalifikationer. Det er heller ikke svært. Hun vurderes som komplet uduelig.

SKULLEdet vise sig, at Fogh vil sætte kursen mod EU, kan danske skatteydere glæde sig over én ting. De kommer ikke til at betale ligesom i 2008-09, da Fogh omdannede Statsministeriet til sit private arbejdsformidlingskontor med én opgave: Skaf mig Nato-posten.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik