Lederen

Så er det nu, Vilhelmsen

SF-FORMAND Annette Vilhelmsen scorede under formandsopgøret i det mærkelige parti rigtig mange point på løftet om at gøre op med det nuværende dagpengesystem.

Flot forlangte hun en helt ny, konjunktur-reguleret dagpengeordning. Og hvis det ikke kunne lade sig gøre, fordi S og R ikke ville være med, skulle der i hvert fald gøres noget for alle dem, der nu er ved at falde ud af dagpengesystemet.

ET VIRKELIG STÆRKT og forpligtende standpunkt. Et løfte hun bandt sig til.

Nu er sandhedens time kommet for den nyvalgte partiformand. Nu skal løftet nemlig indfries.

Der er en stjerneklar forventning om, at Annette Vilhelmsen får overtalt Thorning og Vestager til at sikre en ordning, som forhindrer, at titusinder af arbejdsledige ryger ud af dagpenge-ordningen fra januar.

TILSYNELADENDE fik Vilhelmsen ikke flyttet meget på tingene i går ved mødet med statsminister Helle Thorning-Schmidt på Marienborg.

Men det tror vi ikke på. For selvfølgelig må SF’s nye formand leve op til sine bastante løfter – at sikre dagpengemodtagerne.

DET MÅ så ske de kommende uger under finanslovsforhandlingerne med Enhedslisten, som jo er helt enige med SF’s nye formand. Vilhelmsen og EL er faktisk så meget på linje, at det er svært at se forskellen, så længe de taler. Men nu drejer det sig om handling.

Dagpenge-sagen er Vilhelmsens første store prøve. Får hun en ændring igennem, er det en sejr og bevis på, at SF’s formand har indflydelse og som ’stålsat fynbo har bidt sig fast i bordet’.

LYKKES DET IKKE, vil Annette Vilhelmsens troværdighed være lig nul. Hvis hun uden videre accepterer at ’sådan er det jo’, må man spørge, hvad der egentlig er SF’s og hendes egen eksistensberettigelse i den nuværende regering.

Vilhelmsen har lovet os en løsning på problemet.

Vi tror hende.

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk