Lederen

Arrogante Vestager

'DU ER et arrogant og kynisk menneske.' Dette angreb vendt mod Margrethe Vestager i går på Facebook samlede i løbet af få timer titusinder af støtteerklæringer.

AFSENDEREN var en ganske almindelig lønmodtager, som var rasende over, at den radikale leder på sit partis sommergruppemøde i onsdags sagde om udsigten til, at mange mister deres dagpenge til nytår: 'Sådan er det jo'.

HARMEN er let at forstå. Uden et politisk indgreb vil op mod 30.000 falde ud af dagpenge-systemet næste år. De fleste vil ikke engang kunne få kontanthjælp, for hvis de har 10.000 kr. på kontoen, en ejerbolig eller en ægtefælle med indkomst, bliver kassen smækket i.

MARGRETHE Vestagers dumme bemærkning er benzin på bålet og et forsøg på benspænd over for regeringspartneren SF, som ikke kan holde til at forringe dagpenge-reglerne.

DEN RADIKALE partileder, der i juni af Berlingskes Nyhedsmagasin blev kåret til Danmarks mest magtfulde politiker, tror fortsat, at hun kan gå på vandet. Internt i regeringen har hun ikke forsømt nogen lejlighed til at ydmyge Villy Søvndal, som får sværere og sværere ved at legitimere regeringsdeltagelsen over for sin folketingsgruppe og sit bagland.

I DEN økonomiske politik er de radikale et borgerligt parti. Og når nu økonomien fylder så meget i den 'røde' regerings program, er det på sin plads at spørge, hvorfor Vestager egentlig sidder i regering med S og SF – og ikke med V.

MANGE mener, at de radikale optræder barskt – ja, ofte arrogant og kynisk – over for de svageste grupper i samfundet. Det er et skisma, som i sidste ende kan betyde, at S-R-SF-regeringen får en kort levetid.

Læs reportagen på siderne 4, 5, 6 og 7

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag