Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Lederen

Rejsende vanvid

DET LYDER som noget, der er fundet på af en forfatter, som er i gang med en satirisk roman om EU's bureaukrati. Han ville ellers nok droppe ideen igen, fordi den var for langt ude. Men det er den skinbarlige sandhed.

12 GANGE om året drager EU-Parlamentets 736 medlemmer samt yderligere mere end 4000 personer, der har en rolle i cirkusset, fra Bruxelles i Belgien til Strasbourg i Frankrig. Og tilbage igen, forstås.

NATURLIGVIS indebærer møderne i Strasbourg et uhyrligt arbejde 24 gange om året med nedpakning, transport og udpakning af mange dokumenter. Prisen for dette rejsende vanvid er 1,5 milliarder kroner om året, som betales af EU's skatteborgere.

KLIMAET får også en regning: Et aldeles overflødigt CO2-udslip på omkring 20.000 ton om året.

PÅ TRODS AF at stort set alle erkender galskaben i systemet, så lader det sig tilsyneladende ikke ændre. Selv en beskeden plan om at nedsætte antallet af rejser i oktober fra fire til to er blevet trukket for EU-Domstolen.

AF FRANKRIG, der som det eneste land kan se fornuften i det rejsende parlament. Godt hjulpet på vej af den kendsgerning, at en stor del af de 1,5 milliarder kroner lander i Strasbourg, og de penge vil Frankrig helst ikke undvære.

UNDERSKRIFTINDSAMLINGER, flertal i parlamentet, adskillige regeringer, der er trætte af idiotien, har ikke kunnet sætte en stopper for de meningsløse rejser, så her er et konstruktivt forslag:

LAD OS give én milliard om året for, at parlamentet ikke rejser til Strasbourg. På den måde kan Strasbourg stadig score kassen, vi sparer en halv milliard, klimaet skånes for store mængder CO2, og samtidig får Frankrig lov til at demonstrere sin ulækre grådighed.

Læs side 14

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Drømmen om et kulturhus i Aasiaat
Simon Lynge om intimkoncert: Det bliver med nye sange
Uroen fortsætter
Redningsøvelse for fuld udblæsning
Olieeventyr sættes for alvor på vågeblus
Derfor blev Henrik Leth fyret
sermitsiaq.ag