Lederen

Venstre ved du, hvor du har

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

FOR ANDEN GANGpå mindre end 14 dage har Venstre opdaget, at der er noget rivende galt med det skatteforlig, som partiet helt frivilligt indgik med regeringen og de konservative i slutningen af juni.

FØRST VARdet afskaffelsen af en skatterabat for danskere, der arbejder i udlandet. Nu vil Venstre alligevel ikke afskaffe den. – Det er et dårligt forslag, erklærede Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

MANDENvar en af Venstres tre forhandlere, da forliget blev indgået. Man kunne tro, at han vidste, hvad han sagde ja til. Det lader ikke til at være tilfældet.

VENSTREudpegede i går endnu en sag, som partiet ikke bryder sig om. Forliget indebærer, at børnechecken skal indtægtsreguleres, men den del vil Venstre nu have fjernet. – Jeg synes, det er meget svært at forklare logikken i forslaget om børnechecken, meddeler Torsten Schack Pedersen.

VENSTRESpolitiske ordfører, Ellen Trane Nørby, supplerer: – Den skelnen mellem gifte og ikke gifte, som regeringen fik med i skatteaftalen, er og bliver en tåbelighed.

VI TALERaltså om et forlig, som ifølge et af partierne bag forliget er dårligt, ulogisk og tåbeligt. Skønt det i høj grad også ligner en beskrivelse af Venstres opførsel under det hektiske forløb op til forliget. Og ikke mindst efter.

HVORFORskrev Venstre under? Handlede det kun om at gøre Enhedslisten muggen? Havde Venstre overhovedet læst aftalen? Hvorfor forhandlede Lars Løkke ikke de dumme dele væk?

NÅH NEJ.Han var jo på ferie i Rio.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik