Benhård milliardær

LARS LARSEN har givet sine medarbejdere på centrallageret i Uldum i Østjylland et tilbud, som de er tvunget til at sige ja til. Ellers vanker en fyreseddel.

TILBUDDET indebærer på længere sigt lønnedgang og ringere arbejdsforhold. F. eks. forsvinder den halve times lønnede frokostpause, som de 180 lagerarbejdere har i dag.

DYNE-LARSEN figurer på den seneste opgørelse over Danmarks rigeste som nummer tre med en personlig formue på omkring 18 milliarder kr.

Hans Jysk-dynasti er skabt på dygtighed og kreativitet, men eksemplet fra Uldum viser også, at grådighed ned til den sidste øre samtidig har skæppet godt i den enorme pengetank.

DE ANSATTES trængsler startede i marts, da Jysk skiftede Dansk Industri ud med Dansk Erhverv som arbejdsgiverorganisation.

HIDTIL havde lagerarbejderne ellers haft udsigt til en lønstigning 1. marts i år til godt 151 kr. Den forsvandt.

Og under den nye overenskomst blev nyansatte hilst velkommen med en timeløn på ca.

135 kr. De ' gamle' fik besked på, at de ikke ville stige så meget som en krone de næste mange år, før ' de nye' havde indhentet dem.

3F HAR lavet overenskomster både med DI og Dansk Erhverv, og selv om lønforholdene forringes for Jysk-medarbejderne i Uldum, har forbundet ingen planer om at gå på barrikaderne. Så ingen blokadevagter a la Vejlegården.

SELV siger Lars Larsen, at lønnedgangen kommer kunderne til gode. Vi kan tilføje: Også ham selv. I den grad.

FORRIGE søndag åbnede han butik nummer 2000 under stor festivitas. Men begejstringen bredte sig ikke til Uldum. Her oplever man nemlig i dagligdagen, hvordan det er at være ansat under en benhård og kynisk forretningsmand.

Grådighed har skæppet godt i den enorme pengetank

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
D: Naalakkersuisut står svækket
Siumut-drama: Vittus parat til at vælte Kim Kielsen
VM-drømmen lever endnu for håndboldkvinderne
Her er billederne fra dagens rokade
sermitsiaq.ag