Den mand er farlig

null

SKATTEMINISTER Thor Möger Pedersen skyr ingen midler, når det drejer sig om at kradse penge ind til staten. Seneste (vild)skud på stammen er et krav til teleselskaberne om at udlevere dybt fortrolige oplysninger om opkald, som kunderne har foretaget – eller modtaget.

NORMALT skal der foreligge en dommerkendelse – eller tilladelse fra Skatterådet – før myndighederne må snage så direkte i personlige forhold. Så teleselskaberne nægter heldigvis at parere ordre – også selv om Telia bliver truet med dagbøder.

SOM Telia-direktør Søren Abildgaard siger i dagens avis: – Kæden hopper altså af, når Skat i en helt almindelig ligningssag vil have oplysninger, som vi ikke må give videre.

HÆRDEDE kriminelle er anderledes godt beskyttet mod myndighedernes snagen. F.eks. skal krav om udlevering af telefonlisterne fra et teleselskab altid forbi en dommer, hvis oplysningerne handler om en kriminel rocker eller en terrorist.

EFTER at Ekstra Bladet er begyndt at røre ved sagen, synes Thor Möger dog på retræte. I hvert fald er hans ministerium nu kommet til den erkendelse, at det måske er noget skidt at true Telia med tvangsbøder. Og at det måske er en god ide at holde nye møder med telebranchen.

DET ÆNDRER dog ikke ved den kendsgerning, at skatteministeren er en farlig mand, når det drejer sig om borgernes retssikkerhed. Vi så det også i forbindelse med den seneste aktion mod sort arbejde. Her fik medarbejderne hos Skat pludselig grønt lys for at trænge ind på private grunde, hvis de havde mistanke om, at der rent skattemæssigt foregik noget, som ikke tålte dagens lys.

DET ER al ære værd, at staten bruger mange kræfter på at inddrive skatter. Men det skal ikke ske via smutveje, som sætter borgernes retssikkerhed over styr.

Læs side 6, 7 og 8

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Fondspenge skal styrke små børns sprog
D: Naalakkersuisut står svækket
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Siumut-drama: Vittus parat til at vælte Kim Kielsen
VM-drømmen lever endnu for håndboldkvinderne
Her er billederne fra dagens rokade
sermitsiaq.ag