Mettes skuldre

DE BREDESTE skuldre skal bære de tungeste byrder, er et af Socialdemokraternes til hudløshed gentagne sloganer. Senest da statsminister Helle Thorning repeterede vendingen i sin tale ved Folketingets åbning.

PRIVAT har de ledende socialdemokrater som bekendt et mere frejdigt syn på, hvor meget de personligt agter at yde til statskassen. Vi har tidligere set Helle Thorning vride lidt ekstra kroner ud af en tysk leasingordning på sin bil. Og forsvare sin mands ret til ikke at betale skat i Danmark.

METTE FREDERIKSEN viser sig nu også elastisk. Hun begik den bommert at købe et nyt hus, inden hun overhovedet havde sat sit gamle hus til salg. Det skete i 2010, da boligmarkedet lå dybt nedfrosset. Ikke overraskende kunne hun ikke sælge sin villa i Ballerup i en fart, og hun bor stadig i den.

HER VISTE det sig så, at har man de højt besungne 'brede skuldre', og betaler topskat, kan man tørre en del af regningen af på os andre. Det gjorde Mette Frederiksen og hendes højtlønnede mand straks. Fiffet består i, at Mette Frederiksen lejer sit nye hus ud til sine forældre i en særlig virksomheds-skatteordning. Takket være den kan Mette Frederiksen og ministerens mand trække over 50 pct. af renteudgiften i det nye, udlejede hus fra. Ikke de sædvanlige 32 pct. eller mindre, vi andre har lov til. Jo mere man tjener, jo federe er ordningen.

DET ER anden gang, Mette Frederiksen demonstrerer, at dundertalerne udadtil kun gælder os andre. Sidst var, da hun – efter at hun i årevis havde rakket ned på folk, der satte deres børn i privatskole –selv gjorde præcis det samme. Først med sin ældste datter og senest med sin yngste søn.

DENGANG var det for børnenes skyld, og Mette Frederiksen mødte betydelig mere forståelse, end hun hidtil selv havde udvist. Nu drejer det sig ikke om at skærme sine nærmeste, men udelukkende om at score penge på en skatteregel for de velbjergede.

Læs side 4, 5 og 6

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag