Kaput-pakken

I GÅR VAR den første tirsdag i oktober. Folketinget åbnede, og kongefamilien var med vanligt engagement vidne til, at Danmarks statsminister holdt åbningstalen.

HELLE THORNING-SCHMIDTS tale var på mange måder af den slags, som man vanskeligt kan have indvendinger imod. Regeringen vil værne om miljøet, sundhedsvæsenet skal forbedres, integrationsindsatsen øges, straffen for tvangsægteskaber sættes op, hjælpen til udsatte børn intensiveres og meget mere.

PÅ ET CENTRALT punkt var statsministeren imidlertid ikke synderligt meddelsom. For de mange tusinde arbejdsløse, der fra årsskiftet risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, og som kan blive tvunget til at gå fra hus og hjem, var der kun luftige løfter og fortryllende fremtidsvisioner.

KUN ÉN GANG i sin tale tog Helle Thorning ordet 'dagpenge' i sin mund:'

DET ER HÅRDE tider for mange familier. Tusindvis af danskere har mistet deres arbejde. Mange er usikre på fremtiden. Vi skal hjælpe dem, der står uden arbejde. Derfor gennemfører vi en akutpakke for de ledige, der har under et halvt år tilbage med ret til dagpenge.'

AKUTPAKKEN skal hjælpe ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet. Men allerede nu er pakken mest kaput. Den tilbyder fugle på taget til mennesker, som snart kan finde sig selv i en meget konkret nødsituation.

HVIS STATSMINISTEREN i ramme alvor tror, at regeringen kan skaffe alle de arbejdspladser, der mangler, så er der slet ingen grund til at forkorte dagpengeperioden. Så vil de ledige jo alligevel være i arbejde, før de to år er gået.

EKSTRA BLADET bragte den 23. august en forside med overskriften 'Jorden kalder Helle'. Statsministeren har åbenbart ikke haft tid til at høre efter.

Læs side 4, 5, 6 og 7

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere