Lederen

Løs hverdagsproblemerne

PÅ TIRSDAG åbner Folketinget, og statsministeren vil traditionen tro fortælle om rigets tilstand og regeringens planer, alt imens de kongelige kæmper for at holde sig vågne i logen.

Helle Thorning-Schmidt vil uden tvivl fremhæve, at regeringen har styr på økonomien, og at Danmark er godt på vej gennem krisen takket være regeringens mange reformer.

Det er heller ikke helt forkert. Regeringen har styr på butikken på den lange bane og bedre end de borgerlige forgængere, som unødigt forgyldte de højestlønnede med skattelettelser.

MEN HVAD NYTTER det, at alt bliver godt i 2020, hvis man har mistet hus og hjem inden da? Det har skabt en tillidskrise mellem regeringen og befolkningen, sådan at mange, der i virkeligheden er bedre tjent med den nuværende regering end en borgerlig, alligevel er drevet i armene på Lars Løkke.

Det er for mig komplet uforståeligt, at Helle Thorning-Schmidt ikke forstår, at hun er nødt til at skabe tryghed her og nu, hvis hun også vil være statsminister i 2020.

Lad mig pege på to problemer, som i den grad optager socialdemokratiske kernevælgere, og som bør løses her og nu: TUSINDER RISIKERER at miste deres dagpenge efter nytår midt i en tid, hvor arbejdsløsheden oven i købet stiger. Og dertil kommer et stivfrossent boligmarked, hvor vi ganske vist oplever en rekordlav rente, men uden at det hjælper ret mange, fordi bankerne ikke vil låne penge ud, og kreditforeningerne nærmest har voldtaget gebyrerne. Det er hverdagsproblemer, som regeringen burde løse.

Hvorfor sætter regeringen ikke et lovgivningsmæssigt loft på realkreditforeningernes gebyrer? Og hvorfor garanterer regeringen ikke job til dem, der mister dagpengene 1. januar? Det ville være hverdags-politik, som skaber tillid.

Men desværre får vi nok kun nogle forblommede vendinger om dagpengene og ikke et ord om boligmarkedet, når statsministeren åbner Folketinget.

Go' søndag.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere