Lederen

Nødvendig ommøblering

I KØLVANDET på al balladen med Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag præsenterede Thor Möger Pedersen (SF) i går en større ændring af sit skatteministerium.

1. JANUAR vil der formelt blive etableret vandtætte skotter mellem ministeriets politiske del – dvs. minister og departement – og den praktiske del –dvs. skattedirektør med eksperter, der behandler borgernes sager.

FREMOVER skal ministeren kun orienteres om en sag, hvis skattedirektøren finder det absolut påkrævet. Således afskaffes den såkaldte VIP-ordning, hvorefter skatteministeren automatisk har fået besked om højtprofilerede sager – f.eks. statsministerens.

THOR Möger forklarede i går: 'Det er helt afgørende for mig, at skatteyderne har tillid til, at Skats afgørelser er både fagligt korrekte og uden for politisk indblanding'.

MAN SKAL være politisk idiot for ikke at forstå, hvem og hvad ministeren hentyder til. Nemlig til Venstre-toppen, til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og hans ministerielle tæskehold, som af Skattekommissionen mistænkes for at have forsøgt at påvirke udfaldet af Thorning-sagen.

MINISTEREN kan godt få et anerkendende nik for ommøbleringen. Omvendt har han været tvunget til at handle. For ingen minister kan leve med en så voldsom mistillid, som har klæbet og stadig klæber til Thor Mögers ministerium.

PÅ PAPIRET synes Skatteministeriets nye struktur fornuftig nok. Men uanset hvor mange organisations-diagrammer og kasser, der tegnes, handler det i sidste ende om den moral og rygrad, som medarbejderne har. Ikke mindst Tamil-sagen har påvist, hvordan en minister kan tryne selv højtplacerede embedsmænd.

SÅ DER bliver brug for en skattedirektør, der klart og tydeligt kan beordre uvedkommende – f.eks. en minister og hans slæng – til at holde snotten væk fra skattesager.

Læs side 15

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.