Lederen

Grådighed lønner sig

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

DET ERmere reglen end undtagelsen, at bankdirektører, som misrøgter deres pengeinstitut, får et gyldent håndtryk og beriges med millioner, når bestyrelsesformanden stikker dem en fyreseddel.

NYESTE SKUDpå stammen er Frank Kristensen fra Vestjysk Bank. Bestyrelsen ville ikke acceptere et underskud på 700-800 millioner kr. i år og skred derfor til handling. Men på vej ud af døren fik Kristensen dog et plaster på såret: 10,3 mio. kr. i løn, pension og fratrædelsesgodtgørelse.

I DETTEtilfælde sendes en stor del af regningen videre til skatteyderne. For i forbindelse med en fusion med Aarhus Lokalbank blev staten hovedaktionær og har omkring 470 mio. kr. placeret i Vestjysk Bank-aktier, der selvfølgelig nu er styrtdykket i kurs.

FORalmindelige lønmodtagere forekommer det vanvittigt, at en direktør belønnes med 10,3 millioner for at køre sin bank ud over skrænten.

SAMMEholdning har både Helle Thorning og Villy Søvndal givet udtryk for. Men det var under valgkampen. Her tordnede de mod grådige bankbosser og varslede et opgør med gyldne håndtryk og aktieoptioner i de pengeinstitutter, der tog imod en hjælpende hånd i form af statslige bankpakker. Efter regeringsdannelsen har begge haft travlt med ikke at sige noget.

SIDENfinanskrisens begyndelse i 2008 er fyrede bankdirektører blevet belønnet med fratrædelsesgodtgørelser på sammenlagt mere end 115 mio. kr. Mange husker endnu, hvordan direktør Jørgen Brændstrup nærmest sprintede ud af Amagerbanken med en check på 12 mio. kr. efter dens krak.

DETTEvanvid må høre op, Hvis ikke finansverdenen er indstillet på økonomisk selvjustits, må regeringen skride ind og indfri løfterne fra valgkampen.

FINANSTILSYNETforudser, at en række mindre banker er i alvorlige vanskeligheder. Det vil næsten ikke være til at bære at skulle opleve endnu flere direktører grine hele vejen til deres næste bank.

Læs reportagen på side 4-5

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik