Lederen

Kommunalt svigt

null

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

EN DRENGblev i fire år holdt skjult. Ingen myndighed kendte til hans eksistens, og han kom aldrig uden for det parcelhus, som han var født i. Ikke før politiet 9. august i år i anden anledning ransagede huset og fandt drengen gemt under et tæppe i en garage.

FORÆLDRENEbor i Helsingør, og man kunne tænke, at kommunen er uden skyld i, at drengen har levet i isolation sine første fire år. En opvækst, der måske har skadet ham for livet. Hvordan skulle kommunen kunne gribe ind, når den ikke kendte til drengens eksistens?

SÅ ENKELTer det ikke. Ekstra Bladet skrev i forgårs, at Helsingør Kommune allerede i april 2010 modtog et tip om, at parret havde fået et barn. Kommunen har i forvejen tvangsfjernet seks børn fra forældrene, men i stedet for på den baggrund at handle straks henvendte Helsingør Kommune sig til Den Sociale Ankestyrelse for at få at vide, hvad den måtte gøre.

STYRELSENsvarede, at ’kommunen må gøre, hvad der med rimelighed kan forlanges i den konkrete situation, for at undersøge forholdene’. Man kunne vel med rimelighed forlange i den konkrete situation, at Helsingør Kommune besøgte parret – men kommunen gjorde absolut intet og idømte dermed den lille dreng yderligere to år i isolation.

DETTE SVIGTer så meget mere grotesk, fordi Helsingør Kommune havde alle forudsætninger for at kende forældrenes adfærd. Da kommunen i 2006 skred til tvangsfjernelse, troede den, at det handlede om fire børn. Men forældrene havde yderligere to børn skjult, viste det sig. Det fortalte BT i går.

NÅR KOMMUNENalligevel var passiv over for et tip om, at parret gemte et barn, er der enten tale om en inkompetence så himmelråbende, at den bør få konsekvenser for de ansvarlige. Eller om en praktisk vurdering af, at det var nemmere og billigere at holde fingrene væk. Denne brutale kynisme bør få konsekvenser for de ansvarlige.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Stine Eskildsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik