Lederen

Akut panik

AKUTPAKKEN kaldes den aftale, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) præsenterede i går.SOM VAR DET nyt, at den halverede dagpengeperiode, der træder i kraft til nytår, kan få blodige konsekvenser for arbejdsløse danskere.

SOM VAR DER tale om et pludseligt opstået problem, der nu håndteres af en handlekraftig regering. Det stik modsatte er tilfældet.30.000 danskere risikerer at falde ud af dagpenge-systemet næste år. Mange vil end ikke kunne få kontanthjælp, for har de 10.000 kr. på kontoen eller en ægtefælle med indkomst, er der ingen hjælp at få. Har de en ejerbolig, tvinges de til at sælge deres ejendom på et næsten livløst boligmarked.

AKUTPAKKEN indeholder mest det, som de radikale for nogle uger siden kaldte 'håndholdt hjælp', men som let kan forveksles med en fuckfinger. Hjælpen er ukonkret og vil ikke forhindre, at mange tusinde kan se frem til at ryge ud over kanten efter årsskiftet.

DET UUDTALTE rationale bag halveringen af dagpengeperioden er, at folk vil være flittigere til at søge job, når de nærmer sig den sidste dato for, at de kan få støtte. De arbejdsløse er dovne, altså, og de kan få arbejde, når de selv vil.

DEN ANALYSE er ret underlig. I juli måned var antallet af arbejdsløse 165.700. I 2008 var tallet under det halve. Betyder det så, at mere end 80.000 danskere er blevet dovne over de sidste fire år? Naturligvis ikke.

AKUTPAKKEN vil lade mange i stikken. De bliver ofre for krisen, og regeringen har ingen planer om at hjælpe. Som økonomiminister Margrethe Vestager (R) så smagfuldt har formuleret det:

– SÅDAN er det jo.

Læs reportagen på side 10

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.